El portaveu del Govern i secretari general de Presidència, Francesc Homs (CiU), va garantir a l'alcaldessa de Salt la màxima disponibilitat de la Generalitat, però alhora va cridar a la prudència en les valoracions sobre els actes vandàlics que es van produir al municipi del Gironès el passat cap de setmana. «La qüestió de Salt pot acabar sent una qüestió si ens posem tots a dir que és una qüestió. Requereix una anàlisi prudent, mesurada, sense amagar les coses a ningú, però amb una justa contenció», va opinar en la roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, en la qual el conseller d'Interior, Felip Puig, va fer un informe complet sobre els fets del cap de setmana.

Homs va indicar que Salt està en una situació «de control», i va ­subratllar la coordinació institucional des del mateix divendres amb l'alcaldessa, Iolanda Pineda. En aquest sentit, va indicar que Pineda coneix perfectament la «disponibilitat del Govern per fer el que s'hagi de fer». «No regatejarem esforços», va assegurar.

Això sí, també va advertir que el Govern «no farà politiqueria amb aquest assumpte». Precisament per això, el secretari general de Presidència ha demanat que tothom faci dels fets del cap de setmana una «anàlisi prudent i mesurada, sense amagar les coses a ningú, però amb una justa contenció».