Deu acusats de formar part d'una xarxa de narcotraficants que va tramar desembarcar 3.200 quilos d'haixix a una cala de Santa Cristina d'Aro l'abril del 2008 diuen que no tenen res a veure amb la droga. Al mercat negre, l'haixix hauria tingut un valor de més de 4,6 milions d'euros. Durant el judici, que ha començat avui a l'Audiència de Girona, els processats han negat els fets i han assegurat que no van tenir notícia de cap descarregament de droga fins que els van detenir. Els acusats, vuit homes i dues dones, s'enfronten a penes d'entre sis anys i sis mesos de presó i sis anys i nou mesos per delictes contra la salut pública. També hi ha tres implicats més que no han comparegut al judici.

L'acusació pública sosté que els tretze acusats formen part d'una banda de narcotraficants establerta a les comarques gironines que van preparar el desembarcament de 3,2 tones d'haixix a la cala Giverola. Aquest dilluns ha començat el judici contra deu dels acusats perquè els altres tres estan desapareguts tot i que tenen dictades ordres de crida i cerca.

A la banqueta dels acusats aquest dilluns hi havia una família sencera que viu a Caldes de Malavella, pare, dos fills i la parella d'un dels nois, també una parella que treballava de guarda d'un xalet de Santa Cristina d'Aro, el germà i un cosí de l'home, i dos imputats més que diuen que estaven a la zona perquè hi havien anat a 'buscar-se la vida'. Tots i cadascun dels deu acusats s'han desvinculat del desembarcament i asseguren que no tenen res a veure amb la droga.

Diferents pretextos com un dels acusats que diu que havia anat a la zona a buscar feina perquè feia pocs dies que havia arribat al país de forma il·legal amagat dins un vaixell de contenidors o com la parella que cuidava una casa de la urbanització Rosamar que asseguren que, com feien sovint, van passar la nit a la casa amb uns amics i neguen haver baixat a la platja el dia dels fets. La família de Caldes diu que sí que tenia llogada la masia on la policia va trobar droga, combustible i elements per preparar el descarregament però diu que la tenien rellogada a unes persones que pagaven en efectiu les mensualitat i que era una manera que tenien de fer-se un sobresou. 'Allà no hi anàvem', ha afirmat el cap de la família.

Segons la fiscalia, la xarxa de traficants de droga van ordir un pla per descarregar 3,2 tones d'haixix procedent del Marroc a la Costa Brava. El desembarcament s'havia de fer a una cala propera a la urbanització Rosamar de Santa Cristina d'Aro, només accessible des de camins restringits de la urbanització. És precisament en aquesta urbanització on vivia la parella que guardava un xalet. La nit del 23 al 24 d'abril, una embarcació pneumàtica d'uns 13 metres de longitud va arribar a la platja carregada amb 109 farcells de droga.

Llavors, un grup de persones es va apropar a l'embarcació i va començar a descarregar la droga però van fugir corrent quan van veure que un helicòpter de la Direcció adjunta de vigilància duanera els havia enxampat. La policia va detenir els acusats durant les següents hores en les proximitats de la cala i també a Caldes de Malavella.

La fiscalia demana que condemnin nou dels acusats a sis anys i sis mesos de presó per delictes contra la salut pública. A més, demana que els condemnin a pagar una multa de 13 milions d'euros. Per al desè acusat demana una pena de tres mesos més de presó, és a dir, sis anys i nou mesos de condemna perquè li aplica un agreujant de reincidència i reclama la mateixa multa.

Les defenses, en canvi, demanen que els absolguin. A més, demanen que siguin declarades nul·les les escoltes telefòniques que van permetre establir llaços entre la família de Caldes i els altres processats. Les defenses consideren que el jutge que va autoritzar la intervenció de telèfons ho va fer en un 'acte de fe' i sense motivació suficient. La fiscalia, en canvi, creu que va actuar estrictament i que hi havia indicis per autoritzar la intervenció telefònica. El judici continuarà demà.