Uns 200 alumnes i professors han boicotejat aquest el Consell de Govern de la Universitat de Girona que havia de votar una primera proposta de retallades. Els estudiants, personal d'administració i professors han irromput a la sala on s'estava fent la reunió, que acabava de començar, i han obligat a posposar la sessió. Des del Consell d'Estudiants de la UdG han demanat que el rectoral convoqui els alumnes per explicar l'abast de les retallades ja que entenen que afectaran la qualitat docent. La Secretaria d'Universitats i Recerca ha emès un comunicat lamentant "profundament" el fet i garantint que les retallades no tindran "cap impacte negatiu en la docència ni la investigació".

El Consell de Govern d'aquest mes havia de votar una primera proposta del rectorat sobre l'afectació de les retallades a la Universitat. De moment, es coneix que la UdG ha de reduir un 15% el pressupost destinat al capítol de personal i, segons han explicat els sindicats, això farà que es variïn el nombre d'assignatures optatives, es deixarà de contractar professors associats temporals, els docents fixes hauran de fer més classes i els professors becaris també n'impartiran i, a més, s'agruparan classes.

La reunió, que es celebrava a la facultat de Lletres, ja havia començat quan unes 200 persones de persones -entre alumnes, professors i personal d'administració i serveis- han irromput a l'interior de la sala per evitar que es fes la reunió. Aquest fet ha obligat a suspendre la sessió que s'ha posposat encara sense data.

Des del Consell d'Estudiants de la UdG, el coordinador general, Adam Bertran, ha afirmat que aquesta és una mesura que ha de servir perquè des del rectorat s'asseguin amb els alumnes i els expliquin l'abast de la retallada. Per Bertran, aquestes mesures d'estalvi afectaran la qualitat docent i faran, a la llarga, que els alumnes de Girona "surtin menys preparats". Bertran ha assenyalat que ha estat una protesta "cívica i pacífica".

Des de la Secretaria d'Universitats i Recerca han emès un comunicat on es lamenta "profundament" que s'hagi impedit la celebració del consell i que s'hagi interromput "l'activitat normal de la Universitat de Girona". Al mateix comunicat, la secretaria ha remarcat que des de fa tres mesos està en converses amb les universitat catalanes per tal d'acordar mesures d'ajust pressupostari "basades en criteris de racionalització i eficiència". En aquest sentit, la Secretaria d'Universitat ha dit que "es garanteix que aquestes mesures no comportaran cap impacte negatiu en l'àmbit de la docència ni de la investigació".