Girona acollirà el 15 i el 16 de febrer del 2012 la primera edició del Fòrum Verd, un punt de trobada que pretén reunir viveristes i jardiners de tot Catalunya, la resta de l'Estat i d'Europa. El fòrum Verd prendrà el relleu al Saló de la Planta, Jardí Complements.

El Fòrum Verd donarà a conèixer al públic les darreres novetats i tendències, tant del sector de la planta com dels complements. S'hi podrà trobar tot allò relacionat amb el cultiu d'arbrers, arbustos, coníferes, palmeres, fruiters i cítrics, planta de flor, planta interior, adobs i fitosanitaris, hivernacles, jardineria, llavors i mobiliari, entre d'altres.

Tot i que el Saló de la planta es feia al setembre, el Fòrum Verd es farà al febrer perquè tots els sectors interessats en puguin treure profit. Serà de caràcter bianual i durarà dos dies, quan el Saló en durava tres. Tot i això, com va ressaltar la directora de Fira de Girona, l'horari s'ampliarà fins a la mitjanit per crear un ambient ideal per als contactes i a les trobades entre professionals.

El Fòrum vol ser un aparador dels productes més innovadors (hi haurà una zona d'expositors) i una àgora de debat (amb xerrades i tallers) perquè els professionals puguin intercanviar experiències i aportar les seves idees per dinamitzar més el sector. De fet, el Fòrum estarà dotat de més activitats interactives i participatives, amb demostracions en directe.

Fins ara, els jardiners feien un congrés itinerant, però ara s'han unit amb els vivers i el celebraran dins el Fòrum Verd, sempre a Girona, segons va explicar ahir el president del Gremi a Catalunya, Eudald Noguera, que és copresident del Fòrum. Es preveu que hi participin unes 350 persones.

Jordi Bronsoms, l'altre copresident del Fòrum va posar de manifest que el sector es manté gràcies a les exportacions, ja que l'obra pública i la jardineria en l'àmbit particular estan estancades.