22 de juny de 2011
22.06.2011

Testimonis del crim de Germans Sàbat desmunten la coartada de dos acusats

Negaven ser en el tiroteig, el jutge ja no se'ls creia i ara els identifiquen com a acompanyants

22.06.2011 | 03:56
El bar Casa Pepe, escenari del crim de Germans Sàbat el passat sis de juny.

Els testimonis han situat a l'escenari del crim dos dels joves que van negar haver participat en el tiroteig mortal que va causar la mort d'un noi el passat sis de juny en un bar del barri de Germans Sàbat, a Girona. En una roda de reconeixement feta a la presó, dos nois de la colla del jove mort van identificar Iván Jurado i Ismael Mohamed Gómez, membres d'una colla de nois de Pont Major, com uns dels qui aquella nit van arribar amb cotxe fins al bar Casa Pepe i van destrossar el vehicle de la víctima. La identificació es contradiu amb la declaració judicial dels dos nois (ara empresonats), que van assegurar en la seva primera declaració que ells no eren al lloc dels fets: Jurado i Gómez van dir que havien anat al barri amb moto, però que van girar cua en sentir un tret. Per a l'acusació particular la identificació apunta clarament a una coparticipació dels nois en el crim.
Dels vuit detinguts pel crim de Germans Sàbat, quatre d'ells estan empresonats. Es tracta de Jesús Moynelo, que ja va admetre haver disparat el tret mortal; dels seus dos afillats, Antonio i Iván Jurado, i del cosí dels joves, Ismael Mohamed Gómez. Antonio Jurado, àlies elNini, es va negar a declarar davant el jutge, però l'autor confés del crim ja va dir que ell l'acompanyava dins el cotxe. Tant Iván Jurado com Ismael Mohamed Gómez, però, van perjurar que aquella nit del 6 de juny no van arribar a l'escenari del crim.
Segons van explicar, després d'assabentar-se que Moynelo i el Nini anaven fins a Germans Sàbat, ells dos van decidir pujar fins al barri en moto. Abans d'arribar-hi, però, van sentir un tret i van decidir girar cua i tornar cap a casa. Aquest dimarts, però, els testimonis van desmuntar la versió d'aquests dos acusats. En la roda de reconeixement, feta a la presó per evitar excarceracions -la policia estava ahir ocupada amb la visita dels Prínceps-, el germà de la víctima i la seva cosina van identificar, sense cap mena de dubte, Iván Jurado i Ismael Mohamed com a dos dels joves que aquella nit van acompanyar el presumpte assassí fins davant del bar Casa Pepe.
Segons l'advocat de la família, Carles Monguilod, el reconeixement d'aquests dos acusats té "molta transcendència". Monguilod va assegurar que, jurídicament, aquesta contradicció es coneix com "una prova de contraindici" i apunta clarament al fet que Ivan Jurado i Ismael Mohamed van tenir "una coparticipació en el crim". "Si van anar fins davant del bar i no sabien que es dispararien trets i es mataria algú, ho podrien haver dit", va reblar Carles Monguilod, però "com que directament van negar que fossin al lloc dels fets, es pressuposa que tenen alguna cosa a amagar".
A més de fer-se la roda de reconeixement, ahir al matí el Jutjat d'Instrucció Número 1 de Girona també va prendre declaració a diversos testimonis. A més del germà i la cosina de la víctima, també va passar davant del jutge un altre noi que la nit del crim es trobava al bar Casa Pepe. Segons va explicar el germà, de 23 anys, l'enemistat entre la colla del Pont Major i la de Germans Sàbat feia uns dos anys que durava. Precisament, s'havia iniciat al mateix escenari del crim, el bar Casa Pepe, quan la víctima va voler defensar un dels joves del barri. El germà va admetre que, fa un any i escaig, arran d'aquesta enemistat, els joves del Pont Major li van destrossar el cotxe, tot i que aleshores no ho va denunciar. Segons la declaració del germà, el pistoler que va acabar amb la vida de José González va disparar-lo després d'apuntar-lo expressament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema