Els lladrucs d'un gos van permetre detenir dos lladres que havien entrat a robar en un pis del barri de Santa Eugènia de Girona. Un veí, alertat per la cridòria de l'animal, va treure el cap per la finestra i va veure dos joves, un dels quals és menor d'edat, sortint d'un pis del carrer Agudes. Els lladres havien forçat la porta del pis i mentre regiraven el menjador un dels inquilins els va sorprendre. Els dos nois només van poder recollir una bossa de mà abans de fugir corrents. La Policia Municipal els va enxampar a pocs metres de distància del lloc dels fets. Els agents van comprovar com els lladres també havien intentat entrar, tot i que sense èxit, en un altre pis i els van detenir.

La cridòria d'un gos en plena nit va permetre enxampar dos lladres que la matinada de dilluns a dimarts havien entrat a robar en un bloc de pisos del carrer Agudes.

Els dos joves, Fahd T., de 21 anys i veí de la ciutat, i un menor d'edat, van entrar a l'escala i van forçar dues portes.

En un dels casos, però, el pany no va cedir i els dos joves van desistir d'entrar al pis. Sí que ho van aconseguir, però, en un altre habitatge. Mentre els lladres eren a dins el pis regirant el menjador buscant objectes de valor, un dels inquilins es va despertar, alertat pel soroll que feien, i es va posar a cridar.

Els lladres només van poder arrabassar una bossa de mà amb documentació, la qual cosa va permetre relacionar-los ràpidament amb el robatori. Tot i que l'inquilí els va sorprendre en plena feina, però, no va ser l'únic que va veure les intencions dels lladres.

Un gos del barri també es va adonar de la presència dels sospitosos i es va posar a lladrar. Un veí de Santa Eugènia, alertat pels lladrucs, va treure el cap per la finestra i va veure els dos lladres sortint del bloc i fugint cuita-corrents.

Amagats a un garatge

Immediatament, l'home va alertar la Policia Municipal. Els agents van poder detenir els dos nois poca estona després. Gràcies a la descripció que els va donar el veí, la patrulla va trobar els lladres amagats a l'entrada d'un garatge del carrer Tomas Carreras i Artau.

Quan els nois es van veure descoberts, van intentar escapar-se corrents, però la patrulla els va poder aturar a pocs metres de distància. Els agents els van escorcollar i els van trobar al damunt la bossa de mà amb documentació a nom d'una de les persones que vivia a l'habitatge del carrer Agudes.

Mentre això passava, una altra unitat va localitzar el propietari de la bossa, qui els va explicar que havia sorprès els lladres dins el pis. Els agents van inspeccionar la resta de replans del bloc i van veure com la porta de l'altre pis, on els lladres no van aconseguir entrar, també estava forçada.

Per tot plegat, la Policia Municipal de Girona va detenir Fahd T., que té 21 anys i no té antecedents, i el menor va ser detingut per un delicte de robatori amb força.