L'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial ha advertit que Ryanair té previst desmuntar la seva base i marxar de l'aeroport de Girona a l'abril. I si no ho fan al novembre és perquè tenen bitllets venuts. El president de l'entitat, Xavier Nicolazzi, va denunciar ahir que les converses amb la Generalitat estan definitivament trencades i que la companyia aèria només negocia amb AENA per ampliar la seva flota a El Prat en els propers mesos. Els hostalers de Girona auguren un hivern molt dur per al turisme de la Costa Brava i demanen compensar la pèrdua de visitants.

Cansats d'escoltar només la versió de la Generalitat, els empresaris del sector hostaler de Girona van decidir anar a buscar el contacte directe amb la companyia aèria irlandesa. No desconfien del Govern català sinó que volien saber l'opinió de la companyia irlandesa de primera mà i sense intermediaris. Fa pocs dies, el president de l'entitat Xavier Nicolazzi va poder parlar amb el vicepresident de Ryanair, Michael Cawley. La conversa va permetre als hostalers de Girona conèixer com es troben les converses entre la Generalitat i la companyia. La resposta va ser decebedora per al sector: "no hi ha negociacions", van assegurar de l'entitat.

Davant aquesta situació, l'Associació d'Hostaleria ha plantejat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder (CiU), fer una trobada amb els empresaris per poder trobar una "solució d'emergència" davant la situació que auguren que arribarà a partir del setembre quan la companyia hagi reduït de manera considerable tots els seus vols amb destí a Girona. Els afectats consideren que la Generalitat hauria de preveure "un pla B per sortir d'aquesta situació encallada i donar una solució als problemes que generarà en el sector".

El president de l'Associació d'Hostaleria, de Girona i radial, Xavier Nicolazzi, va reclamar aquest "pla de xoc" perquè si no, alguns dels hotels hauran de tancar i un bon nombre de comerços veuran com cau en picat el seu volum de negoci.

Salvar el final de l'any

El col·lectiu considera diverses opcions, però assegura que volen entendre's amb la Generalitat perquè faci una aposta per salvar el final de l'any. Tanmateix, auguren que l'any vinent serà definitivament el de l'estocada si ningú hi posa remei.

Nicolazzi va parlar directament amb el responsable de Ryanair Michael Cawley, qui li va assegurar que el seu únic objectiu és tenir en funcionament la seva flota de més de 200 avions. El mateix president dels hostalers de Girona va assegurar que sap de primera mà que Ryanair i AENA està en negociacions a esquenes de la Generalitat per omplir la terminal 2 (T2) a El Prat, segons va explicar a Ràdio Girona. "Suposo i ens temem que per part de la Generalitat és més fàcil tenir contents 4 milions d'habitants que no la gent de províncies", va ironitzar Nicolazzi. "És difícil d'entendre però l'assumpte està molt malament" va lamentar el president del gremi.

Xavier Nicolazzi també va lamentar les declaracions del president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, que va celebrar que la companyia Ryanair estigui disposada a operar des de Girona a partir del gener sense que hagi de rebre cap subvenció.