La direcció de Plataforma per Catalunya (PxC) ha fet dimitir la número 3 de Salt, Juana Dolores Martínez. La representant municipal ja ha presentat la seva renúncia i ja no serà regidora al ple de setembre. La direcció de la formació xenòfoba ha estat pressionant Juana Dolores Martínez perquè deixés el càrrec des que es va assabentar que la regidora tenia una relació estable amb un ciutadà d'origen subsaharià. El número 4 de la llista de PxC a Salt és Sergi Fabri Llavero.

Juana Dolores Martínez va prendre possessió del càrrec el passat juny i abans d'acabar l'estiu ja deixarà l'Ajuntament. Va entrar a registre de l'Ajuntament de Salt la seva renúncia el passat divendres. Segons fonts pròximes a la direcció de PxC, Juana Dolores Martínez va preguntar a la direcció si hi havia cap inconvenient perquè volia contraure matrimoni amb un ciutadà subsaharià. La primera resposta va ser que no hi havia cap problema, però des d'aquell moment se l'ha pressionat constantment perquè hi renunciés.

La situació ha provocat que un sector dels militants, del col·lectiu que dirigeix la també regidora Maria Osuna, li reclamessin la dimissió. Finalment ha cedit a les pressions.

Designar regidor

El relleu de Juana Dolores Martínez, però, no es produirà fins al setembre quan Plataforma per Catalunya designi al seu nou regidor. L'opció més probable és el nomenament de Sergi Fabri Llavero, que ocupava el número 4 de la llista de PxC.