Ni per amor, ni per coherència. La dimissió de Juana Dolores Martínez com a regidora s'ha produït per les "pressions i les amenaces" a les quals la sometien els seus companys de Plataforma per Catalunya de Salt quan es van assabentar que el seu xicot era subsaharià. L'encara regidora afirma que "denunciaré Anglada i PxC i els reclamaré danys i perjudicis".

Juana Dolores Martínez va explicar ahir el calvari al qual l'han sotmès els seus companys de partit. Des de fa un any viu amb Jean-Paul Bakoume, nascut al Camerun i que viu a l'Estat espanyol des del 29 d'abril de 2007. Bakoume té el permís de residència i el mostra si se li demana. "Mai m'han demanat que demostrés si era il·legal o no, s'ho han inventat per fer-me mal i per revenja. Són uns nazis", assegura Juana Dolores Martínez.

Jean Paul Bakoume va arribar des del Camerun assegut en un avió mitjançant el procediment del reagrupament familiar per anar a viure amb la seva anterior dona. "Quan ja m'havien donat el visat, encara vaig estar dos mesos al Camerun pensant-me si venir o no perquè havia de deixar la meva feina a la Toyota. Encara tinc el bitllet d'avió per casa", assegura Bakoume.

L'home remarca que "les coses no van sortir com esperaven i em vaig separar de mutu acord amb la meva exdona. M'he anat espavilant i sempre he tingut feina", va remarcar.

La regidora de PxC assegura que "pocs dies abans de les eleccions li vaig dir a Anglada que tenia un nòvio de Camerun i que si passava alguna cosa". Afirma que Anglada només li va preguntar si era musulmà. "Jean-Paul és cristià i més creient que jo, li vaig dir", afirma. Anglada va respondre que no hi veia cap problema. Una versió que el mateix líder de Vic manté en públic i en privat.

El moment decisiu va ser quan se'n van assabentar els militants locals. Fins aquell moment, Martínez mantenia una relació correcta amb Maria Osuna, presidenta local i número 2 de la llista, i més que amable amb Carles Bonet, actual portaveu. Segons Juana Dolores Martínez, "van ser els altres, els nazis els que em van començar a exigir que dimitís, em van amenaçar". "Em van dir que dimitís o m'assabentaria de qui eren ells", va afirmar.

Per por i per recuperar la tranquil·litat, al final va signar el paper fa pocs dies. Des d'aquell moment, "Maria Osuna en va dir que jo havia d'explicar a la premsa que dimitia per motius personals". Martínez s'ha negat "a mentir perquè jo no penso salvar el cul a ningú". I ara anirà als jutjats. "Això no quedarà així", va sentenciar.