El president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, ha criticat la prohibició de la manifestació que havien convocat per avui a Salt i n'ha anunciat una altra a Barcelona, encara que el portaveu del Govern, Francesc Homs, ja li ha advertit que també podrien prohibir-la.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va donar ahir la raó al Departament d'Interior de la Generalitat i va confirmar la prohibició de la manifestació convocada per avui per la xenòfoba PxC en contra de la construcció d'una mesquita a Salt, en apreciar un "evident i indubtable perill" que la concentració pogués acabar amb "greus atemptats contra l'ordre públic".

Josep Anglada, en una nota feta pública aquesta matinada per la seva formació, afirma que després d'haver-los prohibit manifestar-se "en contra de la islamització galopant de Catalunya", acataran la decisió judicial, malgrat no compartir-la.

El president de PxC anuncia que, "ja mateix", convocaran una concentració a la plaça Sant Jaume, a favor de la llibertat d'expressió i en contra de la repressió política que, segons la seva opinió, pateix la seva formació, per part d'"un sistema podrit".

Anglada assegura: "no ens faran callar, i menys la casta política podrida que tenim enquistada en les nostres institucions des de fa dècades".

Amb relació a la convocatòria d'una manifestació a Barcelona, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que "si es planteja en els mateixos termes que la de Salt, trobaran el rebuig frontal del Govern de la Generalitat, com ja va ser expressat pel Departament d'Interior i avalat pel TSJC", informa la Generalitat.

El portaveu i secretari general de Presidència ha fet aquestes declaracions des de Manresa, on ha inaugurat el Centre d'Interpretació Medieval de la capital del Bages, que aquests dies celebra la seva festa major.