Estava bevent whisky quan va decidir anar al restaurant Can Sirvent de Sant Daniel per entrar a "robar cocaïna". I amb aquest pensament, Juan Espinosa Carnicar, de 54 anys, proveït d'una bossa amb una cisalla, dos tornavisos i una pota de cabra, va arribar-se a l'establiment, va grimpar fins al balcó i tallant un filferro que subjectava els porticons va entrar a l'interior aprofitant que la "finestra era oberta". En veure l'amo de l'immoble, a qui assegura conèixer, va optar fugir escales avall i va acabar caient al terra després de relliscar. El propietari de la casa va aprofitar la situació per abraonar-se damunt seu i ventar-li dos cops amb una pota de cabra. Ell va punxar-lo en una cama amb "un tornavís que duia a la butxaca".

Ambdós van tornar-se a veure's ahir les cares al Jutjat Penal número 2 de Girona però les seves versions diferien substancialment. Fins i tot, el testimoni de l'esposa de l'amo de Can Sirvent, que hauria presenciat l'escena, tampoc era del tot coincident amb el seu marit qui va assegurar a la magistrada que el lladre el va amenaçar de pegar-li amb la pota de cabra. També assegura que la ferida de la cama li hauria fet amb una navalla que, igual que l'acusat, no va reconèixer entre les peces de convicció que se li van exhibir durant la vista oral.

El fiscal i l'acusació particular, representada aquesta pel lletrat Joan Josep Negre Frigola, consideren que el processat és culpable d'un delicte de robatori amb violència i intimidació però el mateix acusat ja va manifestar en l'obertura del judici oral que "de robatori amb violència res" perquè ell va agredir l'amo de Can Sirvent quan aquest no el va deixar fugir. Tampoc va demanar-li que li donés cap objecte de la casa en ser enxampat a l'habitació.

Ball de números

El matrimoni assaltat va reclamar pels danys que hauria provocat el lladre en entrar a l'habitatge però l'advocada de la defensa, Antonia Ruiz, va tractar de demostrar que no podia culpar-se el seu representat de les destrosses denunciades ja que, a banda que la casa estava en obres, la pèrit va declarar que la trencadissa del porticó es devia al mal estat de la fusta i s'havia de depreciar "un 70% el pressupost" presentat pel matrimoni.