Molts noctàmbuls troben a faltar des de fa sis mesos un dels atractius de l'oci noturn gironí. I no és cap local. És la furgoneta de venda d'entrepans i begudes que des de fa anys estava situada al centre de la ciutat, propietat de Nacho Franco. Fa disset anys que el vehicle serveix hamburgueses i patates amb tota mena de salses i llaunes de begudes refrescants durant les nits gironines, però l'Ajuntament va retirar-li el permís fa mig any i ha traslladat el cas als jutjats.

És molt popular entre el jovent de Girona, sempre ubicat al carrer Bonastruc de Porta, sota les vies, a l'alçada de la rotonda del Rellotge. Multitud de nois i noies aprofitaven la presència del seu camió per omplir-se la panxa una vegada acabada la festa i arribar alimentats a casa, abans d'anar a dormir.

Però una nit d'abril va aparèixer una patrulla de la policia municipal i el va obligar a tancar la parada, al·legant que obeïen una ordre de l'Ajuntament de Girona. Va intentar tornar-se a instal·lar al mateix lloc algunes altres vegades, però sempre va topar amb la mateixa pedra. Cada cop que ho provava, els agents l'obligaven a desmuntar el negoci.

Finalment, va optar per desistir, però només temporalment. Assegura que no sap exactament el motiu pel qual se l'hi ha retirat el permís i explica que la seva activitat no molesta ningú, no posa música, els clients no criden i no ven alcohol.

Després d'intentar que l'Ajuntament li raonés la retirada del permís i de provar de recuperar-lo, va acabar portant el cas als Jutjats, ja que l'anterior equip de govern no li va respondre dos recursos que havia presentat. Pel mig hi va haver les eleccions i un recurs que va allargar encara més el procés de constitució del nou consistori. Això va fer que es quedés sense interlocutor durant moltes setmanes, fins que CiU va entrar al govern municipal. Ara espera que la federació nacionalista li permeti torna a estacionar les nits de dijous a dissabte a la zona entre la Devesa i Correus. De moment, indica que dues famílies ho estan passant malament perquè no poden treballar i ja està negociant amb l'Ajuntament una solució alternativa.

Temporalment se l'ha ubicat al costat de la rotonda de Salt, on hi havia els cinemes Lauren, al costat d'un establiment de billars. El negoci, però, ha baixat moltíssim perquè al sector no hi ha tants clients i no es generen les cues que van popularitzar la furgoneta.

Ell proposa una ubicació per seguir treballant a la zona on ho havia fet tota la vida: a l'altre costat de la rotonda del Rellotge, ja a la Devesa, on, a més, no hi ha veïns a prop.