El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va presidir ahir a la tarda el nou altar major de l'església parroquial de Santa Susanna de Mercadal després d'unes obres que han reorganitzat el presbiteri. Unes 500 persones van emplenar el recinte sagrat per veure el resultat de la reforma, que ha inclòs la supressió de les trones, la instal·lació de baranes de suport per pujar des de la nau a l'espai de culte, l'ordenació dels laterals -orgue i ambó-, la supressió dels cortinatges centrals, una nova il·luminació, la construcció d'una nova creu i la col·locació de l'antiga ara de l'altar major de l'exconvent de Sant Domènec, de 700 anys d'antiguitat. Completada aquesta reforma, la parròquia treballa per restaurar el fresc de l'altar major que emmarca la Mare de Déu del Roser i que té autoria de Guillem Soler (1945).

El bisbe, que només començar la celebració va felicitar la parròquia per haver recuperat aquesta peça, va contextualitzar l'homilia en temps d'Advent, les quatre setmanes de preparació per a una de les festes més importants del cristianisme: el Nadal. Seguint amb el discurs social que està realitzant darrerament, a causa dels estralls que està provocant la crisi econòmica, el bisbe va defensar que les "dificultats" no han de deixar d'esperonar els cristians en la difusió de l'Evangeli, la "bona notícia", va recordar.

Entre d'altres idees, Francesc Pardo, que va concelebrar amb una desena de capellans, va fer referència a les parròquies, va demanar preguntar-se sobre actituds en la vida personal i col·lectiva (austeritat, solidaritat, pregària...) i va acabar amb una citació del papa Benet XVI en la consagració de l'església de la Sagrada Família de Barcelona el 7 de novembre de 2010.

El ritual de dedicació va incloure, de manera seqüencial, la col·locació sota l'altar de les relíquies dels sants Anaclet, Justina i Daniel, la unció, la cremació de l'encens, la neteja i adequació, l'encesa dels ciris i de la nova il·luminació. Precisament, amb la nova organització, el conjunt guanya en centralitat com a espai de celebració de rituals cristians.