Els responsables de la Universitat de Girona han admès que el rectorat ha permès l'accés dels Mossos, quan un grup d'estudiants intentava boicotejar la visita del president de la Generalitat, Artur Mas, i han justificat la seva decisió pel risc que corrien els manifestants.

Els alumnes, que des del claustre intentaven accedir a l'aula magna, on tenia lloc l'acte de celebració del vintè aniversari de la UdG, han intentat accedir a l'aula a través d'unes portes d'emergència, en desús.

La UdG, a través d'un comunicat, ha lamentat els incidents, ha qualificat de "violenta" l'actitud dels alumnes i ha explicat que l'accés que aquests pretenien utilitzar, "una antiga porta d'emergència" no reuneix "les condicions de seguretat necessàries, ja que hi ha un desnivell d'uns tres metres" des del claustre fins al terra de l'Aula Magna.

La nota detalla que, "després de diversos intents infructuosos de diàleg, el rectorat ha autoritzat l'entrada dels Mossos d'Esquadra davant el perill imminent de precipitació al buit dels manifestants i per garantir la integritat dels assistents a l'acte com a conseqüència del llançament d'objectes".

La UdG reafirma la seva idea que "la Universitat és, i ha de ser sempre, un espai de respecte i tolerància en el qual ha de prevaler l'ús de la paraula i el diàleg per damunt de qualsevol altra actitud".