A la reunió celebrada aquesta tarda a l´Ajuntament de Girona i presidida per l´alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el Comitè Municipal d´Emergència ha acordat un paquet de mesures de prevenció davant l´alerta del risc de nevada i baixes temperatures present a la ciutat.

Davant les baixes temperatures, l´atenció a les persones més vulnerables és primordial. Per aquest motiu, s´han previst 40 places noves (a part de les 80 existents) al Centre d´acolliment La Sopa, mesures d´atenció amb subministrament d´aliments a persones amb situació de risc, la preparació i posada en funcionament provisional del centre de dia de Sta. Eugènia amb possibilitats d´acollida per a 35 persones, i el subministrament alimentari corresponent. A nivell general, els serveis socials d´atenció primària han iniciat una nova recollida d´informació per poder atendre a totes aquelles persones i col·lectius que puguin estar en situació de risc.

En l´àmbit de Via Pública, el reg dels jardins públics s'ha parat, i els serveis municipals de neteja de Girona (Girona+Neta) disposa de 35 tones de sal i tots els efectius humans i materials per espargir sal en els indrets i vies públiques que la Policia Municipal determini en funció de la temperatura i de les característiques de la via o espai públic. A més a més, els serveis municipals de neteja de Girona no utilitzaran aigua en les tasques de neteja mentre continuï la previsió de temperatures tan extremes.

L'Ajuntament informa que s'ha habilitat el telèfon 092 i el 972 419 010 per poder atendre les consultes o peticions d'ajuda i demana a tots els ciutadans que segueixin les instruccions, recomanacions i consells que donin les autoritats de Protecció Civil.

Davant una glaçada intensa o de llarga durada com esperen les prediccions meteorològiques, el consistori recomana un seguit de mesures:

No sortir de casa si no és necessari.

Si surt a l'exterior s'abrigui amb peces de roba lleugeres i càlides l'una sobre l'altra. Les manyoples proporcionen més calor que els guants. Utilitzi sabates adequades per evitar relliscades.

Protegeixis la cara i el cap i eviti que l'aire fred entri directament als pulmons. Eviti fer exercicis físics intensos. Es corre el perill de patir una lesió a l´organisme.

Escolti emissores de ràdio i de televisió, especialment les locals, per informar-se de l'evolució meteorològica, i de l'estat de la situació a Girona ciutat. Segueixi el web de l´ajuntament.

Segueixin les instruccions, recomanacions i consells que donin les autoritats de Protecció Civil.