11 de març de 2012
11.03.2012

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

L'esperit del Girona 10 reviu amb tastets i degustacions entre la Rambla i el Mercat

Els diferents actes organitzats per l'Associaciió d'Hostaleria i els comerciants del Lleó permeten recaptar uns 2.000 euros

12.03.2012 | 10:23

MOSTRA GASTRONÒMICA I SOLIDÀRIALa mostra "Rambleja fins el Lleó i Tasta" de Girona va arribar ahir a la seva tercera edició amb un munt de degustacions tant a la Rambla com al Mercat i va aconseguir recaptar més de 2.000 euros per a la Fundació Oncolliga. A banda de tastets de diferents plats i begudes com vi, cava i cerveses de les comarques gironines, també es van fer tallers i un concurs de menjar xuixos.

Girona va viure ahir una nova jornada amb una munió de gent al carrer participant en activitats i sobretot gaudint de bon menjar i bon beure amb un rerefons solidari. La mostra gastronòmica "Rambleja fins el Lleó i Tasta" de l'Associació d'Hostaleria Girona i Radial va causar sensacions al paladar de moltíssimes persones que es van apropar a les diferents parades de la Rambla i del Mercat del Lleó.
De manera més reduïda i potser amb un impacte més local, la ciutat va reviure l'esperit del Girona10, que a inicis d'any va causar un gran impacte per les ofertes que van poder gaudir moltes persones en hotels, restaurants, Mercat del Lleó i altres equipaments municipals.
Durant unes hores, la imatge de gent adquirint tastets per un euro (a benefici de la Fundació Oncolliga) i engolint diferents plats cuinats al moment o assaborint diferents tipus de vi, cava i cervesa de les comarques girones es va anar reproduint a la Rambla. El gerent de l'entitat, Jesús Pastor, va explicar que es van servir unes 1.200 degustacions d'establiments com el + Cub, Sa Clova o Bescuit Maragall, que permetran una recaptació d'uns 1.500 euros (algun tast valia més d'un euro).
També a la Rambla es van organitzar tallers de cuina per mainada i sessions de cuina en viu a càrrec de restaurants com La Calèndula, Bubbles Gastrobar, Cal Ros o la Marquina.
A les parades del Mercat, que per primer cop s'unia a la mostra, es va repartir una mitjana d'uns 200 tasts per parada. Van acollir-s'hi el 80% dels comerciants, segons va explicar el seu president, Josep Campmajó.
Aquestes degustacions eren gratuïtes i el calaix de les botigues va notar un augment d'un vint per cent. Tanmateix, a fora, es va fer una calçotada popular. Cada ració es venia a un euro i donava dret a degustrar entre 5 i 7 calçots i un got de vi. Es van servir uns 500 plats que equivaldran a uns 500 euros més a la Fundació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades