Sabaté, nascut a Cassà de la Selva fa 30 anys, és un dels 20 joves Yuzz del centre d'alt rendiment de Girona, al Consell Comarcal del Gironès, on treballa amb el projecte anomenat "tothomweb".

Com acaba al programa Yuzz?

Jo treballava a Telefónica i vaig tocar el tema d'accessibilitat i d'ajudar tothom a que pugui accedir a les eines d'Internet i la tecnologia. Llavors vaig venir a Girona i vaig demanar una reducció de jornada per tenir uns ingressos i arriscar-me amb el projecte.

En què consisteix?

Una web ha d'estar ben feta, si no, hi haurà una sèrie de gent que no hi podrà accedir. Per exemple qui tingui un dispositiu més petit, una pantalla en blanc i negre o bé perquè no hi veuen, són sords o qualsevol altre problema que els dificulta accedir a les webs. Al final es tracta de fer bé les webs i a través de www.tothomweb.com es tracta d'oferir assessoria a empreses i administracions públiques perquè estigui ben feta.

Té por de fracassar?

Em sabria greu, perquè tens tota la pressió social, familiar, d'amics... però el concepte de fracàs ha canviat ja i no és veu com una cosa dolenta sinó que diuen "mira, ha fet el que ha pogut i té experiència". Als Estats Units no et deixen ser res si no has fracassat 4 cops.

Què tal l'experiència de Yuzz?

És molt interessant, sobretot perquè som 20 persones i d'aquí 20 anys potser no tots tenim una empresa, però ens donarem suport i haurem fet contactes. Quan acabi els set mesos tindré les eines per moure'm i si fracasso, ho tornaré a intentar.