Les necrològiques són una secció dels diaris amb un públic fidel i no només pels que busquen noms coneguts, les necrològiques serveixen per recordar personatges que ja estaven pràcticament oblidats i, a vegades, fins i tot hi descobreixes biografies de gent que no sabies de la seva existència. Han estat personatges anònims fins que la mort, per una raó o l'altra, ens els fa avinents.

Tal és el cas d'Eugene Polley, un enginyer de la companyia Zenith i que ara, després de la seva mort als 96 anys, s'ha reconegut com l'inventor del comandament a distància. Sembla ser que el mateix Polley ja en les darreres etapes de la seva vida va deixar dit que "El lavabo és potser l'invent més important de la civilització, però el comandament a distància és el següent, gairebé tan important com el sexe".

Home, jo no ho hagués dit exactament d'aquesta manera, però, en el fons, el senyor Polley tenia raó, perquè la importància d'aquest petit aparell que ens va permetre canviar de canal sense aixecar-nos del sofà, no només va canviar uns hàbits domèstics, sinó que ha revolucionat la manera de pensar de tota una generació. Nosaltres, però sobretot els nostres fills i les generacions que vénen, han adoptat el zàping en la seva manera de ser i de fer.

El zàping, aquesta facilitat de saltar d'una cosa a l'altra, ha modificat substancialment la capacitat de concentració dels nens, ara ja neixen amb el comandament a distància integrat al cervell: quan una cosa no els acaba d'agradar, canvien de canal, ja sigui en la televisió, en la lectura o a l'escola. Actualment el zàping és el fil conductor del comportament social. No hi ha res, no es fa res, des d'un diari fins a qualsevol acte públic que no es plantegi des del supòsit que la majoria ja no som capaços de mantenir l'atenció més de 30 segons seguits.