La Policia Municipal de Girona va trametre a l´Ajuntament 2.651 denúncies per circular amb excés de velocitat l´any 2011, 272 menys que en l´any anterior. A més, la policia va incrementar el nombre de controls, passant dels 85.362 el 2012 als 90.803 durant l´any passat.

La ciutat només permet circular entre 40 i 50 quilòmetres per hora, en funció del tipus de via, i el carrer que acumula més infraccions és l´avinguda Lluís Pericot, seguit de la carretera Santa Coloma (GI 533), del carrer Oviedo, carretera de Sant Gregori, carrer Emili Grahit, Pont de Fontajau, avinguda de França, Font de l´Abat, carretera de Barcelona, la C-255 (Campdorà), el passeig d´Olot i Pont Major, entre d´altres.

Tot i la reducció en el nombre de multes trameses, l´Ajuntament vol obligar a conduir respectant la velocitat que marquen els senyals de trànsit i des del febrer que reforçar la presència de la Policia Municipal al carrer i els controls de radar. Així, per exemple, es van col·locar els primers cartells que adverteixen que dels possibles controls constants de velocitat al pont de Fontajau i la Rambla Xavier Cugat, també a Fontajau. Però s´aniran estenent en els carrers citats abans on s´han detectat una nombre més elevat d´infraccions.