Instal·len quatre banderes amb el lema '+H20 Ter!' a Girona per reclamar el manteniment del cabal ecològic del riu Ter

Girona (ACN).- L'Ajuntament de Girona ha instal·lat aquest divendres quatre banderes amb el lema '+H20 Ter!' a cada un dels ponts que travessen el riu Ter per reclamar el manteniment del cabal ecològic d'aquest recurs hídric. Aquesta iniciativa, aprovada per unanimitat en el ple municipal del passat mes de febrer, prové d'una petició de l'Ateneu Grup Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona i de l'Associació de Naturalistes de la ciutat. A més de les quatre banderes, el consistori també col·locarà un banderí amb un dels tres colors dels semàfors que marcarà, en cada moment, si s'està garantint el manteniment del cabal ecològic del Ter i complint amb les normatives vigents.

Aquesta proposta va ser aprovada pel ple municipal el passat dia 13 de febrer conjuntament amb una sèrie de sol·licituds a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) sobre la necessitat de mantenir uns bons volums d'aigua del riu Ter al seu pas per les comarques gironines. Les noves banderes simbòliques s'han instal·lat a la rotonda de la plaça Assemblea de Catalunya, al carrer Pont de la Barca amb el passeig de la Devesa, a l'avinguda de França i al pont de l'Aigua a Pont Major.

A més, en el pont de la Barca també es col·locarà un banderí amb un dels tres colors dels semàfors. L'Ajuntament de Girona ha explicat que el banderí serà de color verd quan es garanteixi un manteniment del cabal ecològic al Ter, segons l'anomenada Llei del Ter del 1956 i tal com marca el pla sectorial de cabals de manteniment de les conques internes de Catalunya. El banderí serà taronja quan únicament es compleixi la Llei del Ter, i serà de color vermell quan no es compleixin cap de les dues normatives.