El president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, va fer un encàrrec des de l´ens a l´advocat que l´assessorava en el cas del presumpte assetjament sexual a l´extreballadora Minerva Amador uns pocs dies abans de plegar i quan les denúncies ja s´havien fet públiques. Segons ha pogut saber Diari de Girona, des del gabinet de presidència es va fer un encàrrec de 20.000 euros a l´advocat Rafael Entrena, que ha admès que va ajudar Torramadé durant el procés de negociació amb Amador que va acabar amb una denúncia per suposada extorsió.

L´encàrrec es va fer amb data d´aquest mes de desembre, pocs dies després que el cas saltés a la llum pública. Fonts de l´ens provincial van concretar que Rafael Entrena -especialista en Dret Penal i en Dret Administratiu- havia d´elaborar un «Informe jurídic sobre la responsabilitat dels ajuntaments en matèria de seguretat de les instal·lacions esportives». Aquest estudi, que encara no ha estat entregat, suposaria una compensació per a l´advocat barceloní de 20.000 euros. De moment, però, la Diputació no ha fet cap pagament.

El mateix Entrena va admetre dijous en una conversa telefònica a Diari de Girona que ni ell ni ningú del seu despatx no portava el cas actualment, però que havia assessorat Torramadé en el procés.

El vincle d´Entrena amb el cas Torramadé es va donar a conèixer en la carta que va escriure el cap de Protocol de la Diputació, Josep Maria Amargant. En l´escrit també concretava que Entrena era amic personal del cap de gabinet de presidència, Josep Maria Bros.

Com a persona de la més estricta confiança de Jaume Torramadé, Josep Maria Bros va assumir des del passat 1 de maig les tasques de «coordinador aeroportuari i transport aeri», que es va aprovar en el ple del 17 d´abril.

Es dóna la circumstància que el passat octubre, Torramadé i el seu cap de de gabinet, Josep Maria Bros també van fer un encàrrec al despatx de Rafael Entrena. En aquest cas es tractava de redactar un «dictamen» sobre la possibilitat de «finançament de companyies aèries que puguin operar a Girona». En aquell cas l´import era semblant però lleugerament inferior: 19.360 euros. Rafael Entrena és l´advocat que ha defensat els interessos de la direcció d´Unió Democràtica. Es va fer càrrec de la defensa dels alts càrrecs afectats en assumptes com el cas Treball o el cas Turisme.És molt proper als germans Sánchez Llibre.