Veïns del Pla dels Socs de Sarrià de Ter han penjat pancartes per denunciar els sorolls procedents de la fàbrica Torras i que, segons expliquen, no els deixen dormir a les nits i els han causat malalties derivades del poc descans. Els afectats se senten "amb poc suport per part de l'Ajuntament" i reclamen un "aïllament acústic" que solucioni el problema "urgentment".

Els problemes de sorolls al Pla dels Socs procedents de la fàbrica Torras van començar ara fa un parell d'anys, quan els veïns es van queixar per primer cop. Segons han explicat els afectats en un comunicat, l'Ajuntament va demanar un informe a Medi Ambient i el resultat va mostrar que els decibels emesos per la fàbrica superaven el límit establert. Segons diuen, però, el consistori no va posar fil a l'agulla per a solucionar el problema fins que no va rebre més de 240 signatures de veïns. Llavors, es va celebrar una reunió conjunta entre representants de la Torras i els afectats i es va solucionar el problema.

Els veïns es queixen, però, que ara fa cinc mesos que van tornar a aparèixer els sorolls, no només per part de la Torras sinó també procedents d'una fàbrica de pinso veïna que, segons denuncien, es troba a pocs metres de les primeres vivendes del barri "sense cap mena de protecció acústica".

Els afectats lamenten que, a data d'avui, l'Ajuntament de Sarrià "no ha proposat cap solució per aquest problema". Tal com va publicar Diari de Girona, l'alcalde, Roger Torrent (ERC), va explicar en el darrer ple que s'està fent un estudi acústic de la fàbrica per comprovar si se superen els límits establerts i buscar llavors una nova solució al problema.

Els veïns, però, consideren que el consistori no els dóna prou suport i han penjat pancartes de protesta als seus balcons. Amb aquesta mesura, confien que s'agilitzi la recerca d'una solució al problema acústic de la urbanització.

Els afectats denuncien que "la convivència entre veïns i fàbriques que no compleixen la normativa acústica medioambiental es fa difícil", i expliquen que alguns veïns han reformat les seves vivendes per tal d'aïllar-les del soroll però no ho han aconseguit. Per això, indiquen, hi ha gent que pateix malalties derivades de la manca de descans, com ara mals de cap i angoixes, i que s'han hagut de medicar. "Viure amb un soroll dins de casa teva les 24 hores es fa difícil", assenyalen.

Per això, els veïns demanen a l'Ajuntament que es faci responsable de l'aïllament de la zona industrial, ja que, segons indiquen, aquest problema ja era evident en el moment en què es va urbanitzar la zona. Els afectats reclamen "un aïllament acústic que solucioni el poblema urgentment", i creuen que no és veritat que sigui difícil localitzar d'on prové el soroll, ja que, segons indiquen, des de fora de les instal·lacions es pot percebre perfectament on és el focus.