14 de febrer de 2013
14.02.2013
40 Años
40 Años

Les Cuineres de Salt i Miquel Casellas rebran els premis Tres de Març de 2013

El municipi reconeixerà així la dedicació al poble del nou defensor del ciutadà i el col·lectiu gastronòmic que reivindica la cuina tradicional

14.02.2013 | 01:00
Miquel Casellas, defensor del Ciutadà i guardonat amb el premi.

El defensor del ciutadà de Salt, Miquel Casellas i Canals, i les Cuineres de Salt seran la persona i entitat guardonades amb els premis Tres de Març d'aquest any. El veredicte, que es va prendre per unanimitat, ha de ser aprovat en el ple municipal del proper dilluns.
Miquel Casellas, nascut a Salt l'any 1941, ha estat proposat pel seu treball i dedicació personal al poble. Casellas, exdelegat provincial de la Caixa a Girona, va ser nomenat fa poques setmanes nou Defensor del Ciutadà pels propers cinc anys, en substitució de Miquel Brugués i Costabella.
D'altra banda, les Cuineres de Salt han estat proposades per la seva tasca "desinteressada" en l'àmbit del foment dels valors de la cuina tradicional saltenca tant al propi municipi com arreu de les comarques gironines. Les Cuineres van començar la seva activitat l'any 2002 i en aquests moments compta amb una trentena de membres. El seu objectiu és recuperar, conservar i donar a conèixer la cuina que es fonamenta en els productes de l'horta pròpia, cosa que han fet a través de la participació en diverses fires, certamens i events i amb la publicació de llibres de receptes.
Els premis Tres de Març es van crear l'any 1988, i a partir de l'any següent s'han anat concedint anualment a les persones i entitats que més han treballat per Salt, la seva gent i el seu entorn. El jurat està presidit per l'alcalde i com a vocals té el regidor de cultura, un representant de cada grup municipal i quatre representants més triats entre els guardonats amb el premi els darrers deu anys, a més dels fills predilectes de la vila.
Entre els guardonats en la categoria de persones, en els darrers anys hi ha hagut Salvador Sunyer, per la seva tasca al capdavant de Temporada Alta (2012), Carme Bover, per la seva feina a la Biblioteca Municipal i pel seu compromís social i de servei a la cultura (2011), Joan Canals i Teresa Moré, pel seu treball i dedicació personal al municipi (2010) i Marcel·la Tubert, pel seu treball i compromís amb les activitats culturals i socials de la vila (2009). En la categoria d'entitats, els darrers en rebre el guardó han estat la Coral Sant Jaume (2012), la Coral Tribana (2011), Ràdio Salt (2009) i la Comissió de Reis (2008).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema