L'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial enceta avui la 33a edició de la Setmana Gastronòmica Gironina, coincidint amb l'edició del Fòrum Gastronòmic Girona 2013 gràcies a un acord amb els organitzadors. La Setmana Gastronòmica s'allargarà fins al 10 març i hi participen 34 restaurants. La majoria d'establiments són de Girona, però també n'hi ha de Campllong, Caldes de Malavella, Bonmatí, Anglès, Bescanó, Cassà de la Selva, Sant Gregori i Salt. Els menús

Es poden degustar menús per tots els paladars, gustos i butxaques ja que dins dels participants hi ha restaurants com El Celler de Can Roca, amb tres estrelles ?Michelin o d'altres amb una com el Massana (Girona) i L'Aliança (Anglès). Els menús tenen uns preus que oscil·len entre els 255 i 18 euros.

El preu mitjà del menú se situa al voltant dels 45 euros. Són menús especials maridats, basats en el respecte per la filosofia gastronòmica de cada restaurant, apostant per plats on els ingredients siguin en gran percentatge, produïts, cultivats o pescats a les comarques gironines. Aquesta ha estat la clau des de la primera edició.

TAV i Eix

Pel que fa al total de participants, hi ha 34 establiments. Aquesta xifra suposa que hi ha vuit locals menys que en la 32a edició, una quantitat que, segons l'Associació "tot i que positiva, reflecteix el difícil moment per el que passa la restauració gironina". L'objectiu pel que fa als menús servits es situa vora els 5.000, intentant obtenir xifres similars a les dels darrers anys. Pel que fa a les novetats, hi participen per primera vegada els establiments Cúrcuma, Tapes 23, Taverna Txalaka, Tauèrna Urtau i Hostal Esteba.

Per segon any hi haurà la campanya Girona Escapada Gastronòmica, en la qual participen un total de cinc restaurants els quals han unit sinergies promocionals amb cinc allotjaments hotelers (Hotel AC Palau de Bellavista, Hotel Nord 1901, Hotel Mas Ferran, Hostal Esteba i B&B Bells Oficis). D'aquesta manera, el gremi vol potenciar el turisme gastronòmic i el fet positiu de noves infraestructures com el TAV i el desdoblament de l'Eix Transversal.

Rambleja fins al Lleó i tasta

Un dels atractius d'aquesta Setmana Gastronòmica serà aquest dissabte, amb la quarta edició de Mostra Rambleja fins al Lleó i Tasta. Entre les onze del matí les vuit del vespre es podran fer degustacions de tasts dels restaurants participants en la mostra gastronòmica, tast de vins, caves i cerveses, tallers de cuina per mainada i adults, un esmorzar de forquilla fet en directe, sessions de cuina en viu i el IV Concurs de Menjar Xuixos de Girona a l'entorn del Punt de Trobada a la Rambla de Girona.

A més a més, a l'espai del Mercat del Lleó, l'Associació de Comerciants de Plaça del Mercat, participarà a la jornada amb un vermut solidari i activitats diverses a l'entorn del mercat entre les onze del matí i les dues del migdia. L'organització espera una afluència massiva, com en els anys anteriors.

La Setmana Gastronòmica Gironina forma part del pla de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial d'organitzar un esdeveniment gastronòmic cada trimestre per dinamitzar la ciutat de Girona, la comarca del Gironès i el seu entorn com a destinacions de turisme gastronòmic de qualitat per complementar amb esdeveniments tota l'oferta patrimonial, cultural i d'esdeveniments que podem oferir tant als gironins i gironines com als turistes i visitants.