01 de maig de 2013
01.05.2013

El director de la revista "Restaurant" creu que el Celler "és realment únic"

02.05.2013 | 07:27

El Celler de Can Roca és un establiment "realment únic". Aquestes són les paraules que utilitza l'editor de la prestigiosa Restaurant Magazine, William Drew, per descriure el millor restaurant del món. Drew va assegurar que el món de la gastronomia està "molt emocionat" amb la distinció d'El Celler de Can Roca com a número 1 del rànquing mundial. "Els tres germans han creat una cosa extraordinària des d'uns inicis molt humils, els del restaurant de la seva mare al final del carrer, en un barri de classe treballadora de Girona", assenyala.
Per a Drew, que ha tingut el "plaer" de tastar els plats d'El Celler, els tres germans Roca "han creat un lloc on òbviament el menjar és excepcional, però on la calidesa de la seva hospitalitat ho és encara més".
L'èxit del restaurant de Girona, és, segons l'editor de la revista que organitza els premis, una mescla de factors. "Hi ha una combinació d'hospitalitat amb una cuina brillant i uns vins magnífics que fan que sigui un restaurant realment únic", indica.
Segons Drew, els catalans li hauran "d'explicar el secret" de l'èxit de la seva cuina perquè, en només 11 anys de premis, dos establiments catalans -El Bulli i ara El Celler- han arribat al capdamunt de la llista. L'editor considera que "no hi ha cap ciència" per escollir el millor restaurant del món perquè la gastronomia és una experiència "molt subjectiva". Tot i això, opina que part de la recepta que ha dut El Bulli i El Celler de Can Roca al nivell més alt de la cuina mundial és l'esforç dels seus responsables. "Per ser el número 1 òbviament has de ser innovador, i més que molt bo, has de ser excepcional. Has de marcar el teu propi camí. Ferran Adrià ho va fer, també René Redzepi [Noma], i ara els germans Roca també ho han aconseguit", va destacar.
Drew també va recordar que l'ascens fins al número 1 dels germans Roca ha estat "gradual". "Són molt humils i no presumeixen", destaca. Tots tres "són molt respectats pels companys, per altres xefs i experts gastronòmics de tot el món", segons Drew, que afegeix: "Tenen integritat, i crec que això s'ha premiat".
Drew creu que menjar a El Celler és "extraordinari". "La família, la calidesa de l'hospitalitat, tot això es nota durant tota l'experiència", indica, afegint: "Els plats individuals són brillants, però més que això, l'ambient que han creat al restaurant, des de dalt però també amb els treballadors, és el d'una celebració relaxada".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema