21 de maig de 2013
21.05.2013

L'estrena d'un documental sobre Salellas centrarà el seu cinquè memorial

L'objectiu és reflexionar sobre una generació d'activistes d'esquerra a partir de la seva figura

21.05.2013 | 00:00
Sebastià Salellas.

L'estrena del documental Guanyarem, que reflexiona sobre l'activisme d'esquerres a partir de la figura de l'advocat Sebastià Salellas, centrarà els actes del seu cinquè memorial, que se celebrarà del 28 de maig a l'1 de juny. Segons va explicar el seu director, Lluc Salellas -fill de l'advocat-, el documental compta amb entrevistes amb personatges que van ser propers a Salellas, com l'activista cultural Guillem Terribas, el filòsof Josep Maria Terricabras, la periodista Mònica Terribas, la consellera Irene Rigau i l'exalcalde de Girona, Joaquim Nadal, entre altres. L'objectiu és explicar, al llarg de 48 minuts, qui va ser Salellas i agafar la seva figura com a punt de partida per explicar la història d'una generació d'activistes.
Tot i que dissabte es farà una projecció per a amics i familiars, l'estrena oficial del documental tindrà lloc el dimarts 28 de maig, -dia en què es compleixen cinc anys de la mort de Salellas- a partir de les deu de la nit al Cinema Truffaut. El divendres 31 es farà un altre passi a l'Ateneu Popular Sebastià Salellas de Viladamat.
El cinquè memorial Sebastià Salellas comptarà també amb un debat entre l'antropòleg Manel Delgado i el filòsof Josep Maria Terricabras, que portarà per títol República, Autodeterminació i Socialisme. Idees i propostes. L'acte tindrà lloc el dia 29, a partir d'un quart de vuit del vespre al Col·legi d'Advocats, i estarà moderat per Sebas Parra. El dijous dia 30, a partir de les set, es projectarà el documental Sobre raons: tanquem els CIE's, amb la participació de Marielle Paon i Marco Aparicio Wilhelmi. El dia 1 de juny, finalment, es farà una festa a la plaça Sebastià Salellas de Vila-Roja, amb música i animació infantil.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook