L'acusat de matar el seu oncle a trets a Viladecans (Baix Llobregat), Luis García, ha passat aquest migdia pels jutjats de Girona. El penal número 3 l'ha condemnat a cinc anys i tres mesos de presó, en aquest cas per un atracament que va fer en un supermercat de Girona el 19 de març, quatre dies després de cometre el crim. García va amenaçar la caixera amb una pistola i una defensa elèctrica i, mentre li exigia que li donés els diners, es va vantar de ser l'autor "'d'un assassinat". A més, després d'arreplegar un botí de 190 euros, García va deixar a dins la caixa registradora una bala amb les seves empremtes. Els Mossos d'Esquadra el van detenir dos dies després en un hostal del Baix Empordà.

Luis García porta entre reixes des de finals de febrer. Els Mossos d'Esquadra el van detenir el dia 21 d'aquell mes a l'hostal Zurich de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). D'ençà del dia en què va matar el seu oncle a trets i fins al moment en què el van atrapar, García va cometre quatre atracaments a Cornellà de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Girona.

Cada vegada que feia un robatori, García es vantava de ser l'autor de l'assassinat i, a més, deixava pistes al seu darrere perquè el poguessin identificar. I això és precisament el que va fer en el cas de l'atracament al supermercat de Girona.

El 19 de febrer, pels voltants de les vuit del vespre, l'acusat va entrar al supermercat 'Condis' que hi ha al carrer Maluquer Salvador de la ciutat. Allà, es va plantar davant la caixera amb una arma a cada mà: a l'esquerra hi duia una pistola de dimensions reduïdes, i a la dreta una defensa elèctrica paralitzant, tipus Tàser.

García va amenaçar la treballadora, li va exigir que li donés els diners de la caixa i li va dir literalment: "Porto un arma, si vols trucar a la policia fes-ho, em busquen per un assassinat doble". Quan l'empleada va obrir la caixa, el lladre va arreplegar tots els diners que hi havia a l'interior (en total, 190 euros) i al seu lloc hi va deixar una bala amb les seves empremtes.

Per aquests fets, el fiscal demanava una pena de vuit anys de presó per un delicte de robatori amb violència i intimidació i un altre de tinença il·lícita d'armes. L'acusació pública, a més, aplicava a Luis García un agreujant de reincidència, perquè al 2006 ja se'l va condemnar per un altre atracament.

Cinc anys i tres mesos de presó

García, que d'ençà que els Mossos d'Esquadra el van detenir es troba empresonat a la Model, avui ha passat pels Jutjats de Girona. Al Penal 3 s'hi havia fixat el judici per l'atracament al supermercat, que ha seguit un procés apart del del crim a Viladecans.

Abans de començar la vista, però, fiscalia i defensa -que portava l'advocat Jordi Colomer- han arribat a un acord. L'acusació pública ha rebaixat la petició de pena, Luis García ha admès els fets i la jutgessa ha dictat sentència de viva veu. En total, per l'atracament al supermercat de Girona, se l'ha condemnat a una pena de cinc anys i tres mesos de presó (dels quals, un és per la tinença il·lícita d'armes, i la resta pel robatori amb violència i intimidació).

Luis García tornarà ara a la presó de Barcelona, on esperarà el judici pel crim de Viladecans. Aquests fets van tenir lloc el 15 de març passat al parc de la Torre Roja del municipi. El cadàver de la víctima que tenia 57 anys, va aparèixer cosit a trets.