El grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Girona considera que els dos anys de govern de CiU han destacat per "la política d'aparador". Joan Olòriz i Núria Terés van escenificar l'acció de govern a la parada de la L-11 suprimida a la plaça del Vi per ressaltar que es tracta d'un "govern que ho canvia tot de lloc per què tot segueixi igual", segons va dir Olòriz. "Tenim un alcalde que, s'ha de reconèixer, comunica millor que l'anterior però el canvi promès per CiU es queda aquí, a la propaganda" va insistir.

"En qüestions vitals com habitatge, serveis socials, medi ambient... el govern no apareix o viu de la inèrcia de l'acció de govern anterior", va declarar Terés. Va definir com de "vella política d'aparador i focs artificials amb un fons de poc lideratge social i poca acció transformadora" aquests dos primers anys de mandat. Terés va afegir que "sempre hem tingut mà estesa al govern per acordar polítiques concretes urgents a la ciutat però o bé no ha executat els acords o bé s'ha recolzat sobre la crossa del PP per sintonia ideològica i això trenca la confiança".

En la perspectiva dels dos propers anys Olòriz va proposar aprofitar el temps que queda de mandat per "construir una aliança social i política, una candidatura àmplia de l'esquerra i els moviments socials que acordi un programa comú per governar la ciutat i es doti d'una àmplia base social que la fiscalitzi". Així van explicar que es necessita una transició per superar el "vell bipartidisme" i dotar-se d'una majoria alternativa de govern. "En aquests anys hem abonat la relació amb la CUP i en un escenari ideal hauríem de poder seure també amb ERC, moviments socials i entitats perquè hem de tenir clar que aquesta nova majoria no la pot construir un únic partit o organització, necessitarem un front ampli".