El paisatge urbà de l'antiga plaça Europa va agafant forma. Segons apunta el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, a partir del pròxim dilluns es procedirà a cobrir l'accés a l'aparcament soterrat. Quan aquesta zona estigui coberta i anivellada, obres que es preveuen finalitzades a finals d'agost, es podrà començar a tirar endavant la posterior reurbanització.

Un dels aspectes que més havia caracteritzat la fesomia d'aquest sector de la ciutat eren les tanques. En aquest sentit, quan s'hagi cobert l'accés a la zona d'estacionaments subterranis, les actuals tanques opaques de la zona es canviaran per unes altres reixades més pròpies, com indica l'edil, "d'una urbanització".

Un carrer, el Josep Maria Gironella, ja ha quedat alliberat de tanques i, segons diu el regidor, fins i tot es pot accedir als sota vies. Es preveu que durant la primera quinzena del mes de setembre aquest carrer de la ciutat estigui completament urbanitzat.

El director de la línia de l'alta velocitat entre Barcelona i la frontera, Rafael Rodríguez, va avançar que l'alliberament absolut de tanques seria una realitat al desembre. Ho va explicar en una visita a la zona que no va comptar amb la presència del consistori, que no va ser avisat.

Negativa de l'oposició

El serial de les obres al Parc Central va viure un nou episodi durant el ple extraordinari celebrat el 29 de juliol, quan l'equip de Govern va haver de retirar de l'ordre del dia la licitació de les obres de reposició al carrer Bisbe Sivilla i a la plaça Montserrat per la negativa de l'oposició. Concretament, els grups municipals van considerar que les obres "hipotecarien" el pressupost d'inversions previst pel pròxim any. Tal i com subratlla Ribas, està prevista una reunió de portaveus a finals d'aquest mes per tractar aquesta situació. "Hem perdut un mes", destaca l'edil.