Jesús Moynelo Díaz admet que el 6 de juny de 2011 va disparar tres trets amb un rifle que es va trobar un dia "mentre buscava bolets" i que una bala, "de rebot", va matar José Agustín González Pérez, de 25 anys, que es trobava celebrant l'aniversari del seu germà petit al bar Casa Pepe, al barri de Germans Sàbat. D'aquesta manera accepta el resultat dels trets però nega que la intenció fos homicida. La seva declaració també exculpa els altres cinc processats -la seva dona (Bárbara Gómez Benavente), el seu cunyat (Pedro Gómez Benavente), els seus dos fillastres (Antonio "Nini" i Iván Jurado Gómez) i el cosí d'aquests (Francisco Ismael Mohamed Gómez).

En la seva declaració d'ahir davant l'Audiència de Girona Moynelo va reconèixer que la colla dels seus fillastres i la de la víctima havien tingut enfrontaments diverses vegades i va explicar que la mateixa tarda del 6 de juny, una corrua de cotxes amics de José Agustín González, havien vingut al barri del Pont Major amenaçant de "disparar dos trets a Antonio [Jurado]". Això ho sap perque li ho va dir una persona que no és cap dels acusats -està citada declarar.

L'autor dels trets mortals assegura que quan aquesta persona va rebre una trucada dels germans González Pérez li va arrabassar el telèfon i va escoltar com l'interlocutor deia "Nini et fotrem dos trets". Aleshores ell, sense dir-ho a ningú, va anar a la via del tren a buscar un rifle que va embolicar amb una jaqueta i va carregar al cotxe del seu cunyat per dirigir-se al bar Casa Pepe. Refereix que no tenia intenció de matar però que duia el rifle per por que l'amenacessin a ell. Com que va ser l'últim a pujar al cotxe el va poder treure del portaequipatges i posar-se'l entre les cames al seient del copilot sense que ningú veiés l'arma. També va voler precisar que el vehicle el conduïa una altra persona a qui no ha volgut delatar -cap dels acusats ho ha fet- però que, en tot cas, "no era Pedro Gómez".

En tot el seu relat va negar que la resta de processats haguessin agafat pals i bats de beisbol per llançar-los al grup reunit a Casa Pepe a fi de distreure'ls i poder disparar a matar. Ell volia parlar i "vaig preguntar per les amenaces" però segons va manifestar li va començar a caure una pluja "d'ampolles, cadires i coses" i va entrar en un "estat d'ofuscació" que el va dur a "agafar el rifle".

Trets enlaire

Carregant amb les culpes de tot, Moynelo va proseguir responent a les preguntes de les parts i assumint la responsabilitat dels trets, dels quals va dir que no apuntaven a cap objectiu. Ho va precisar en concretar que va optar per disparar "enlaire i als costats" quan va veure que el germà de la víctima s'ajupia i quedava en la trajectòria del rifle. Per aquesta raó també creu que si José Agustín Gonález va caure fulminat va ser arran d'un tret que va rebotar. En tot moment l'autor dels "tres trets" mantenia que no havia disparat a matar. És més, va donar a entendre que no s'havia assabentat del resultat mortal de la seva acció fins que va posar les notícies en arribar a casa.

La resta de processats

Ahir també van prestar declaració la resta d'acusats -el judici durarà una setmana- i les seves intervencions van anar en la línia traçada per Moynelo. Antonio Jurado només va respondre a les preguntes del seu advocat, Sergio Noguero, per corroborar la declaració del seu padrastre i referir que el cotxe on viatjava ell va ser l'últim a arribar a Casa Pepe.

El seu germà -Iván Jurado- va assegurar que aquella tarda també li havien dit que els amics de la víctima "ens volien treure la vida". Ell assegura que volien fer alguna cosa per arreglar les diputes definitivament però la colla de Germans Sàbat va trucar abans, Moynelo va agafar el telèfon i es va tòrcer el cas. Ell mateix també admet que va mentir en la instrucció dient que no va fugir a casa del seu oncle "per lliurar-se de la presó". Ahir, el fiscal Víctor Pillado li va fer escoltar tres converses telefòniques mantingudes amb la seva dona mentre ell estava fugit però en cap d'aquestes assumia la responsabilitat dels trets ni mostrava que hi hagués un pla traçat per assassinar els germans González Pérez.

El cunyat de Moynelo, Pedro Gómez Benavente, no sap qui va agafar el seu cotxe el dia dels fets ni sap explicar per què un bat de beisbol amb el nom de la seva filla es va trobar dins el bar Casa Pepe -no tenia les seves empremptes-. A preguntes del seu advocat, Benet Salellas, va explicar que posteriorment als fets va denunciar el pare i l'oncle tiet de la víctima perque el van amenaçar amb una arma.