Ja han han començat els treballs de la nova senyalització de zones blaves i verdes d'aparcament a Girona. En total són1.044 places de zona blava i 662 d'àrea verda. Aquesta setmana s'estan pintant les noves places de zona blava del carrer de Santa Eugènia i del carrer de Bonastruc de Porta i es repintaran les places actuals de zona blava del barri de Sant Narcís. Concretament, es pintaran unes 40 places d'aparcament entre els trams de l'avinguda de Josep Tarradellas i el carrer de la Garrotxa i entre el carrer de les Agudes i el carrer del Bassegoda a la zona de Santa Eugènia, i unes 140 places d'aparcament entre l'avinguda de 20 de juny i el carrer de Miquel Blay a la zona de Bonastruc de Porta.

Actuacions de la grua

Aquestes tasques van agafar desprevinguts ahir alguns conductors que, tot i estar senyalitzat que no es podia aparcar, van deixar-hi el vehicle i la grua se'ls va endur el cotxe.

Pel que fa a la nova zona verda d'aparcament a la ciutat, es preveu que del 9 a l'11 de desembre es pintin les 142 noves places de la zona de les Pedreres i del dijous 12 de desembre al divendres 20 de desembre es pintin les 520 places de zona verda al barri Güell-Devesa. La implantació del servei inclou treballs a la via pública consistents a instal·lar senyalització vertical, pintar les places d'estacionament i instal·lar els nous parquímetres.

L'empresa adjudicatària del servei de zona blava i verda, Setex Aparki, ha contractat el Grup Mifas per realitzar aquests treballs. El nou servei de zona blava i verda, que inclou noves zones d'estacionament limitat, entrarà en funcionament el 2 de gener del 2014. A partir d'aquesta data, a més, entraran en servei també uns nous parquímetres amb noves prestacions que substituiran els actuals a la zona blava del centre de la ciutat. "En aquesta zona, es pintaran les places d'estacionament de zona blava a partir del febrer per no interferir en la campanya de Nadal ni de rebaixes", va indicar el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà. "Actualment estem preparant un web sobre el servei que permetrà consultar en línia si un vehicle té tarifa de resident o tarifa de ciutat a les zones verdes", va afegir el regidor Joan Alcalà.

Els preus

La quota per a les zones blaves serà d'1,05 euros/hora. Pel que fa a les àrees verdes, hi haurà tres quotes. Per als residents de la zona, serà de 0,25 euros/dia amb un màxim de set dies correlatius (1,50 euros/setmana). Els residents a Girona que no siguin veïns de la zona de l'àrea verda on aparquin no podran ser al mateix lloc més de sis hores. La quota establerta és per hora (0,55 euros/hora amb un mínim de 25 cèntims).

Finalment, per als no residents Girona, la quota serà la mateixa que en una zona blava. La quota establerta és d'1,05 euros/hora amb un mínim de 35 cèntims.