Amb deu minuts de retard, per un "problema amb un animal" a la via, el primer TAV directe entre Barcelona i París ha arribat poc després de les quatre de la tarda d'aquest diumenge a la Gare de Lyon. El primer comboi ha sortit de l'estació de Sants de Barcelona a un quart i cinc de deu del matí, el trajecte ha durat sis hores i quaranta minuts i ha fet parades a Girona, Figueres, Perpinyà, Narbona, Montpeller, Nimes i Valença. Segons la tripulació, "des de Barcelona i Catalunya hi ha viatjat poca gent" i "el 80%" dels passatgers eren francesos.

"Des de Barcelona i Catalunya ha viatjat molt poca gent" i la majoria no ha arribat a la Gare de Lyon de París i han baixat abans, ha explicat Samuel Ramos, un dels membres de la tripulació. "El 80% dels passatgers són francesos, catalans pocs i només fins a Perpinyà o Narbona, potser al cap de setmana que ve o pel Nadal seran més", ha assegurat Ramos. "La diferència amb l'avió és clara i evident, pots estar amb l'ordinador i el mòbil, anar al bar, caminar, és un viatge llarg però còmode", ha afegit.

"L'avió és més ràpid, però per als que no els agrada volar és una alternativa molt bona que fins ara no teníem", ha celebrat a l'arribada a la Gare de Lyon Adela Santos, que viatja amb la seva família a Eurodisney París. "No hi ha massa diferència econòmica respecte a l'avió i per ser un TAV no ens ha semblat car", ha opinat Santos, que inicialment havia reservat un tren nocturn però finalment ha canviat els seus bitllets. "Es triga menys temps i volíem provar" aquest primer viatge", ha explicat a l'ACN.

"Ha anat força bé", ha assegurat Susanna Caballero, una de les revisores de la RENFE que ha treballat aquest diumenge en aquest primer viatge directe a París. "Quan al tram de Montpeller hi hagi també alta velocitat podrem competir amb l'avió i tot anirà més ràpid, el temps del viatge s'anirà ajustant", ha confiat Caballero.

"És curt, jo prefereixo venir en TAV que en avió, pots trobar preus que estan bé, tot i que de vegades són més cars", ha explicat també Gisela Aknafai, que ha viatjat des de Girona i viu a París. Els bitllets per utilitzar aquest servei entre Barcelona i París estan a la venda des del 28 de novembre i costen entre 59 i 170 euros, segons els descomptes aplicables.