(Als diputats de la CUP, del PSC, d'ICV-EUiA al Parlament de Catalunya)

o els deixeu fer! Cada vegada que vegeu que el conseller de Sanitat, o el partit al govern, decideix fer una retallada als pressupostos dels hospitals i CAPs, al material, al personal, a les plantilles orgàniques i funcionals, a les línies d'investigació de malalties greus com el càncer, als tractaments..., els heu d'aturar. No els deixeu fer! No us endropiu a les poltrones. No jugueu al seu joc. No teniu dret a dormir a la palla. Heu estat escollits per defensar els interessos dels ciutadans en tot moment i protegir-los dels abusos del poder; no pas per fer la gara-gara al govern o al poder econòmic. Us deveu al poble, als ciutadans i ciutadanes. Deixeu-vos de protocols, responsabilitats i canals democràtics. Hi ha molta gent als hospitals que no té temps.

Ja ho sabeu que no en feu prou protestant amb esmenes, mocions i preguntes. Això no serveix de (gairebé) res. Heu de poder fer alguna cosa més. Les decisions que el govern està prenent estan matant. Ens estan matant. Les operacions s'endarrereixen, les visites s'atapeeixen, el personal sanitari s'estressa, el material escasseja... No són qüestions banals, no són decisions qualssevol. Ens estan matant. No teniu dret a perdre ni un minut.

Al Parlament, esteu asseguts, respatller amb respatller, colze amb colze, al costat d'individus sense escrúpols que han fet de la política l'art d'enredar, manipular i manifassejar. Quin respecte els heu de tenir? Quina mena de respecte li escau a qui prioritza la gestió econòmica al benestar de la gent? Quins escrúpols us priven de fer-los la vida desagradable? Denuncieu-los cada dia. Dueu-los als tribunals ordinaris per homicidi negligent. Busqueu un bon advocat que demostri que les decisions del govern costen vides al Trueta, al Santa Caterina. Demostreu com precaritzen serveis i rebaixen l'atenció als pacients. Feu-ho cada dia. Publiqueu llocs i serveis que tenen endarreriments en intervencions quirúrgiques; que els sindicats donin dades de la gent acomiadada als hospitals, per plantes i serveis. Avergonyiu-los, estigmatitzeu-los, esborreu-los d'una punyetera vegada el somriure cretí que duen a la cara!

Em dirigeixo a vosaltres, diputats de la CUP, del PSC i d'ICV-EUiA del Parlament de Catalunya, homes i dones lliures escollits pel poble de Catalunya, en nom dels usuaris de la sanitat pública, homes i dones que paguem impostos, que votem, que aspirem a una vida digna i a una sanitat pública de qualitat.