L'Ajuntament de Girona va aprovar ahir inicialment el projecte de reconstrucció del Pont del Dimoni, fet per l'arquitecte Ramon Ripoll. Properament, el consistori el mostrarà a la ciutadania i escoltarà les seves aportacions, però de moment encara no hi ha data ni pressupost per a començar-ne la reconstrucció.

La reconstrucció del Pont del Dimoni és una reivindicació històrica del barri de Santa Eugènia. Des de que va ser desmantellat, ?l'any 1968, els veïns han estat reclamant que es torni a reconstruir aquest símbol de l'antic poble de Santa Eugènia de Ter. La voluntat és que es refaci amb les 140 peces originals conservades de l'antic pont, que datava de 1357. El procés, però, ha estat molt lent: el ple va aprovar per unanimitat, el 14 de setembre de 2010, la reconstrucció del pont amb les peces antigues. L'octubre de 2011, es va fer un acte simbòlic de reconstrucció als magatzems municipals i l'alcalde, Carles Puigdemont, es va mostrar confiat que el projecte per a refer-lo estaria enllestit abans de les Fires de 2012. Al final, però, l'adjudicació es va fer el juliol de 2013 i no ha estat fins juny de 2014 que Girona ha pogut tenir el projecte, aprovat ahir per la junta de govern.

Un cop el consistori ja té el projecte a les seves mans, en farà una exposició pública per tal que tota la ciutadania pugui veure'l i donar la seva opinió. Segons ha explicat la regidora de Santa Eugènia, Marta Madrenas, en aquests moments el departament d'Urbanisme ja està estudiant quin és el format més adequat per exposar-lo. La regidora recorda que l'arquitecte escollit, Ramon Ripoll, va ser consensuat amb la Mancomunitat de Santa Eugènia, ja que anys enrera havia fet un avantprojecte per a l'associació de veïns on exposava les opcions per a reconstruir el pont. Per tant, confia que el nou projecte tingui una bona acollida, i que els veïns puguin aportar-hi els seus comentaris. Tot i això, les obres de reconstrucció no tenen encara data d'inici ni pressupost. Abans caldrà, entre altres, fer un nou pla a l'entorn del pont, per tal de refer els accessos i regular la mobilitat. El pont s'ha d'ubicar molt a prop d'on se situava antigament, tot i que es desplaçarà lleugerament.