El ple de Girona va aprovar ahir l´avanç per fer la modificació urbanística que permetrà a la Clínica Girona instal·lar-se a les antigues naus industrials de la carretera de Barcelona. La proposta va comptar amb el vot en contra de la CUP i ICV, mentre que PSC i PP hi van donar suport.

L´alcalde de Girona, Carles ­Puigdemont, va defensar que l´operació permetrà que la Clínica Girona -que utilitzen unes 750.000 persones l´any- es pugui quedar a la Girona. El regidor d´Urbanisme, Carles Ribas, va afegir que, a més, es podrà millorar l´entrada a Girona per la carretera Barcelona, que actualment es troba en una situació «problemàtica», amb les naus abandonades i amb l´anterior projecte urbanístic sense desenvolupar per la crisi econòmica i perquè el tren no s´ha acabat soterrant. En aquest sentit, Ribas va destacar que, dels 55.000 metres quadrats que hi haurà a la ciutat, 22.000 quedaran urbanitzats. A més, va recordar que la marxa de la clínica del centre de la ciutat permetrà guanyar espai per al pati del col·legi Verd i destinar a zona verda una finca de 19.700 metres quadrats a l´Avellaneda que la clínica cedirà a l´Ajuntament.

El portaveu ecosocialista, Joan Olòriz, es va mostrar molt crític amb el projecte, tot lamentant que no es conegui el preu que pagarà la clínica als bancs propietaris dels terrenys i preguntant-se si seria possible que fos l´Ajuntament qui se´ls quedés. A més, com que queda menys d´un any de les eleccions, va considerar que el debat s´hauria de plantejar durant la campanya electoral.

Des de la CUP, Jordi Navarro va indicar que, a més d´urbanístic, el debat és també és social i de model sanitari, perquè mentre la sanitat privada fa una operació d´aquesta envergadura la sanitat pública pateix importants retallades. A més, va qüestionar els problemes de mobilitat que comportarà la ubicació de la clínica a la perifèria de la ciutat i va demanar que els veïns de l´Eixample puguin dir-hi la seva a l´hora de decidir què es fa a l´espai que deixi buit la clínica.

El PP, en canvi, es va mostrar satisfet amb l´operació, perquè permetrà que la Clínica Girona no marxi de la ciutat. «És important no perquè no creiem en la idea d´àrea metropolitana, sinó perquè hi ha molts gironins que la fan servir», va indicar la seva portaveu, Concepció Veray.

La representant del PSC, Pia Bosch, es va mostrar d´acord amb la solució, tot i que va plantejar algunes qüestions com ara si hi ha alguna possibilitat de recuperar el cost de les obres subsidiàries que va haver de fer l´Ajuntament a les naus, com se solucionarà el problema acústic i què passarà amb el vial de connexió amb Fornells. A més, va reivindicar el Pla Director del Trueta.