L'assaig de la "V" de Girona va quedar descolorida per la pluja que havia estat caient des d'hores abans. La previsió dels organitzadors era omplir de groc i vermell el carrer Nou, el pont de Pedra, laplaça del Vi i el carrer Ciutadans. La "V" gironina es va quedar al final, amb una concentració entre la plaça del Vi i l'inici del pont de Pedra. Els colors van quedar diluïts pels paraigües dels assistents que feien cants, com podien, a favor de la independència.

Convocats per l'ANJI-Gironès i l'Assemblea Nacional Catalana la lletra es va formar sota del balcó de la seu d'Òmnium Cultural, presidida des de fa mesos per un "9-N" gegant, on els mobilitzats van reclamar que el 9 de novembre surtin les urnes al carrer tan sí com no. L'organització va apuntar que s'hi van apropar "més de 500 persones." Els assistents eren de totes les edats. Molts anaven amb globus a les mans o amb paraigües, algun de Temps de Flors. S'hi veien moltes estelades, alguns de gegants i també algun estendart d'Escòcia.

Un cop acabada la concentració i fetes les fotos es van fer els parlaments. En nom de l'ANJI-Gironès, Pau Guerola, va assegurar que la "democràcia no es demana, s'exerceix" i va citar el poeta valencià Vicent Andrés Estellés per animar a la classe política a "assumir la veu de tot un poble". Guerola va recordar que l'actual règim espanyol és una "democràcia sorgida d'un règim feixista" i va animar a "desobeir a tot allò que ens impedeixi votar". En aquest sentit va animar la gent a ser "valenta" i va exigir que "els polítics covards" i que "s'han encarregat de segellar el pacte autonomista amb l'Estat espanyol durant 30 anys, s'apartin".

El membre de l'ANJI-Gironès va indicar que "als joves els interessa la independència per molts motius" i va citar "l'atur, la precarietat, les retallades i la manca d'accés a l'habitatge" que hi ha amb el règim autonòmic. Guerola va reblar que "dins d'Espanya els joves no tenen futur". L'ANJI-Gironès no va oblidar la resta de Països Catalans, de qui va demanar que tinguin la porta oberta a la futura República Catalana.

Pau Gálvez, en nom de la Xarxa de Drets socials, va animar els presents a assistir a la marxa de torxes del 10 de stembre i a fer donatius per ajudar a finançar el viatge als catalans que han d'anar a Escòcia. També va anunciar que a partir del dia 14, es faran concentracions i assembles cada ?diumenge a les sis de la tarda, a la plaça Independència, per consensuar accions per obligar el Govern català "que té por" a fer la consulta "sí o sí".

Finalment, Joan Carles Bonet, de Girona per la Independència, va animar els presents a desplaçar-se a Barcelona per la Diada i respecte a la consulta va assegurar que "ja tenim la majoria. Ara ens falta confirmar-la a les urnes, que és com es fan democràticament les coses". "Es l'hora de decidir, votar i guanyar".