El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presumit avui de dades d'ocupació de novembre i ha destacat que la reducció de l'atur a Catalunya suposa un terç de la del conjunt d'Espanya.

Mas, que ha assistit a Girona al lliurament dels premis de turisme G!, ha contraposat aquestes xifres als mals auguris sobre l'economia catalana i ha recordat que la població d'aquesta Comunitat Autònoma representa només un 16 per cent de la de l'Estat.

El president català ha reiterat que, per tant, Catalunya va contribuir "el doble" a la reducció de l'atur del que li correspondria per habitant.

Artur Mas ha destacat que l'ocupació va créixer el novembre passat i que va llançar unes dades que són les més positives dels últims anys, cosa que, segons la seva opinió, no suposa "un canvi de tendència radical, però apunta a un escenari clarament millor".

"Sembla que això està començant a donar la volta", ha manifestat Mas, qui ha subratllat l'aportació a l'economia del turisme davant dels empresaris del sector reunits a l'Auditori de Girona amb motiu del lliurament dels premis.

El dirigent català ha alabat la capacitat del paisatge de la seva Comunitat Autònoma per convertir-se en recurs natural i ha confirmat que el sector turístic ha sabut aprofitar-ho.

Els Premis G!, que valoren la trajectòria i la gestió empresarial dels professionals del sector a la província de Girona, han servit també per reconèixer la labor de l'exdirector general del Consorci de Turisme de Barcelona Pere Duran.

Altres guardonats han estat el responsable de l'agència de viatges Tova, Josep Maria Martín, així com l'Associació Cuina de l'Empordanet.

Un dels reconeixements ha recaigut en l'empresari hostaler Narcís Coll, mentre que els premis en les categories de comunicació per la difusió dels recursos de la Costa Brava i el Pirineu de Girona han estat per a la periodista nord-americana Anne Z. Coooke, la britànica Eddi Fiegel i el documental Anima Naturae de Pere Puigbert.

El projecte 'Geografies del Souvenir' s'ha emportat el guardó d'investigació, que ha comptat amb un accèssit per a un altre treball com és el de 'Ruta de les avantguardes: Cadaqués-Tossa de Mar'.