L'Ajuntament de Salt va ratificar ahir l'acord per a la creació de l'àrea urbana consolidada del Gironès amb el suport de tots els partits excepte Independents per Salt (IpS). La majoria de grups van coincidir en subratllar que aquest acord permetrà incrementar el nombre de llocs de treball a la vila, ja que obre la porta a la instal·lació de grans superfícies. En canvi, IpS va rebutjar aquest model perquè va considerar que comportarà la destrucció d'altres llocs de treball i tindrà conseqüències mediambientals.

La regidora d'Urbanisme, Rosa Pòrtulas (CiU), va destacar que la creació de l'àrea urbana és un "bon començament" perquè possibilitat el desenvolupament "amb sentit comú" de l'àrea metropolitana. A més, obre la porta a què establiments de més de 2.500 metres quadrats puguin establir-se a Salt, el que suposarà, al seu parer, una "gran fita, que permetrà la creació de riquesa i llocs de treball".

El PSC es va mostrar d'acord amb ella. "Considerem que és un avanç, perquè fins ara no existia aquesta possibilitat de cooperació entre els ajuntaments", va indicar Iolanda Pineda, que va qualificar d'"injusta" la llei que fins ara no els ha permès la instal·lació de grans superfícies perquè no tenen més de 50.000 habitants. Tot i això, va assenyalar que encara queden alguns "recels" i va confiar que s'acabin de superar.

Des del PP, Felip Gil també va donar el seu suport perquè creu que es poden crear nous llocs de treball, però va recelar de la "hostilitat" que pot tenir l'Ajuntament de Girona en decisions que puguin beneficiar a Salt. Per la seva banda, el regidor no adscrit Carles Bonet també es va mostrar partidari de la proposta tot i que va confiar que les grans superfícies serveixin per atraure també clients cap al petit comerç tradicional.

En canvi, el portaveu d'IpS, Ferran Burch, va votar en contra de la iniciativa perquè creu que "s'haurien de desenvolupar àrees urbanes amb eficiència i responsabilitat, amb una moderació en l'ús del sòl per no repetir la bombolla immobiliària i evitar que els lobbies econòmics apretin en excés". A més, va témer que es destrueixin llocs de treball que ja existeixen a Salt. En canvi, l'alcalde, Jaume Torramadé, va assegurar que la nova àrea garantirà un ús ordenat del sòl i generarà riquesa i llocs de treball a la vila.