La plaça Independència de Girona recuperarà la imatge arbòria. Des de fa anys, aquest aspecte de la plaça havia quedat oblidat i en molts escocells només s'hi podia veure una soca talada. Fins ara s'hi podien veure arbres torts per la força del vent i també de malalts. N'hi havia de florits i altres sense cap fulla.De vells i de més joves.

Aquest garbuig ara canviarà. Aquests dies, la brigada municipal està actuant a la plaça Per una banda plantant nous exemplars i per l'altra retirant arbres ja existents per substituir-los per altres. Al final del procés hi haurà 34 arbres a l'entorn de l'interior de la plaça, una quantitat que fa anys que no s'assolia. A més a més, seran tots de la mateixa espècie: gingko biloba (gingko). Es tracta del mateix tipus d'arbre que hi ha al carrer de la Creu, de fulla caduca que pot arribar a 35 metres d'alçada, amb copa estreta, tendència piramidal i formada per un o diversos troncs.

La mesura no tant sols busca la uniformitat. Segons ha explicat el tinent d'alcalde de Sostenibilitat, Jordi Fàbrega, actualment hi ha diferents espècies a la plaça algunes de les quals són "molt sensibles a ser receptores de plagues i a agafar malalties". Actualment hi ha erables (acer platanoides i acer negundo). Fàbrega ha exlicat que tots els arbres que es retirin es replantaran sempre que sigui possible extreure'ls sense malmetre la plaça. Només es talaria un exemplar, en cas que causés danys urbanístics quan es traiés.

El representant municipal ha explicat que la decisió s'ha près amb els veïns de la plaça després de diverses reunions. Respecte a la millora d'imatge que tindrà la plaça amb els arbres, Fàbrega ha assenyalat que "la plaça s'ho mereix". La plantada d'arbres ja s'havia de fer abans de Nadal, però s'ha acabat traslladant la tasca a aquests dies perquè hi havia l'ornamentació nadalenca.

La plaça Independència es va reurbanitzar l'any 2009. Els treballs van servir per guanyar mobilitat per als vianants ja que es va subtituir l'esglaó de la part central per una rampa progressiva, on hi ha els arbres. A més a més, es van van instal·lar contenidors soterrats al costat dels lavabos públics subterranis. Les modificacions a l'espai públic no van afectar la ubicació dels arbres ni dels fanals.