L'Ajuntament de Girona ha acordat demanar a la Diputació una subvenció de 85.000 euros per poder fer la memòria valorada per arranjar l'entorn del CAP de Montilivi. Es tracta d'una obra molt reivindicada per l'associació de veïns del barri, que vol que l'aparcament que hi ha al costat del centre de salut s'anivelli i quedi emporlanat. A més, també reclamen que es canalitzin els desguassos d'aigües pluvials procedents del sector de la Muntanya, que actualment baixen a cel obert. Tot això, però, s'hauria d'emmarcar en una reurbanització de la zona inclosa dins el Pla General però que, segons recorda el president de l'associació, Ramon Ternero, mai s'ha arribat a desenvolupar. D'altra banda, els veïns estan contents perquè el pressupost d'aquest any reserva 50.000 euros per a la millora de la pujada de la Punta del Pi, que era una de les seves peticions històriques.

Ternero explica que arranjar l'aparcament del CAP seria un "pedaç" molt benvingut, però confia que més endavant es pugui executar la millora pendent de la zona i que el govern del PSC va deixar sense desenvolupar. Ternero, en canvi, es mostra satisfet perquè el govern de CiU ha desencallat el projecte de la Punta del Pi, un carrer que des de fa temps es trobava molt degradat. "Tinc la sensació que, en quatre anys, ha fet més feina pel barri aquest govern que no pas els anteriors", assenyala, tot aplaudint que ja se'ls hagin ensenyat els primers esbossos per a la Punta del Pi. De moment s'han reservat els diners per fer el projecte, i el que es preveu és que la pujada tingui jardinets, arbres i escales a la dreta i una vorera amb una barana a l'esquerra. A més, el carrer ha de ser prou ample perquè hi passin cotxes en els dos sentits.

D'altra banda, gràcies als pressupostos participats de dos anys, aquest mateix carrer podrà comptar amb un ascensor per tal que els veïns -sobretot la gent més gran- no tingui dificultats per a salvar el desnivell. La previsió és que pugui estar instal·lat al juliol.