27 de març de 2015
27.03.2015

Els pendonistes dels últims anys seran a l'entrega de dimecres

El penó a Xavier Oller, de 96 anys i un dels fundadors de la confraria dels Manaies, es farà a la Casa Carles

30.03.2015 | 07:16
Ramon Boix, Narcís Reixach i Xavier Casan, explicant els actes.

L'entrega del penó dels Manaies d'aquest Dimecres Sant serà especial ja que hi prendran part els qui han estat escollits pendonistes de la Confraria els darrers anys i, a més a més, hi haurà l'acte de lliurament de l'escultura de la plaça dels Manaies a l'Ajuntament de Girona.
Els Manaies han escollit com a pendonista d'aquest any Josep Oller Mató, de 96 anys, ja que és l'únic que queda viu dels 25 armats que van sortir a fer la primera desfilada, fa 75 anys.
El penó, aquest any, no quedarà custodiat des de dimecres al divendres (dia de la processó) a casa seva sinó que es farà a la Casa Carles del bisbat, que és a la plaça del Vi. Amb motiu del 75è aniversari de la confraria i per l'edat de l'escollit, s'ha designat un seguit de copendonistes que són els qui van custodiar i portar el penó dels Manaies els darrers anys.
Tot plegat començarà a les vuit del vespre amb la sortida dels Manaies de Sant Lluc quan el maniple i la secció de vestes faran un recorregut pel Barri Vell. A la plaça del Vi faran diverses figures, com ara una estrella i una roda. A continuació es dirigiran fins a la plaça dels Manaies, darrere de la seu de la Generalitat i l'edifici d'Hisenda. Allà es farà l'ofrena a la ciutat d'una escultura de Domènec Fita. A continuació, la desfilada dels armats i les vetes es dirigirà fins a Casa Carles, al costat de l'Ajuntament, on el Bisbe de Girona, Francesc Pardo, beneirà el nou penó de la Confraria i es retrà honors a l'antic estendart, en presència de tot el maniple i dels expendonistes.
El penó restarà a la Casa Carles fins al dia de la Processó del Sant Enterrament, divendres, que enguany comença a les nou del vespre. Els Manaies dues hores abans de l'inici, aniran en desfilada a buscar el penó a la Casa Carles i un cop hagin retornat a Sant Lluc i mentre esperen l'hora de sortida, faran l'habitual entrega de cascs als confrares que aquest any arriben a les 25 sortides. Es tracta de Claudi Yoldi, Joan Falcó, Jordi Buizà i David Bonifacio.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook