L'alcalde i cap de llista de CiU a Girona, Carles Puigdemont, va anunciar ahir que l'actual regidora de Turisme, Coralí Cunyat, tancarà la llista per a les pròximes eleccions municipals. El mateix Puigdemont va confirmar que aquesta retirada de la també senadora per CiU serà temporal. L'objectiu de Puigdemont, si manté el govern municipal, és que Coralí Cunyat ?sigui la directora d'un ens que gestionaria Fira de Girona i el Palau de Congressos. En conjunt, la llista de CiU aposta per la continuïtat.

Carles Puigdemont va remarcar que "en aquest primer mandat hem donat un impuls al turisme cultural i ara hem de donar un impuls al turisme de fires i congressos, que ja està en marxa, però que cal consolidar". En aquest sentit va advertir que "Coralí Cunyat ja ha estat fent tasques gairebé executives en els darrers mesos i coneix els tècnics i coneix el sector turístic". L'actual alcalde va remarcar que "ja ho havíem parlat fa mesos i en el proper mandat volem impulsar el procés de fusió de la Fira de Girona i el Palau de Congressos i jo li proposaré ser la directora d'aquest ens conjunt si governem per poder donar continuïtat a polítiques estratègiques". També va concretar que el nou càrrec de gestió de la Fira i l'Auditori dependria directament d'alcaldia.

L'assemblea de Convergència Democràtica va avalar ahir la llista dels 25 titulars que aspirarien a formar part de l'Ajuntament a partir del juny. Puigdemont va assenyalar que no hi ha grans canvis perquè "sóc partidari de la meritocràcia i fem una llista amb els regidors actuals per acabar el projecte de ciutat i per satisfacció amb la feina feta". "Els ciutadans han d'estar tranquils i saber que si guanyem, tindran de nou el govern en bones mans", va remarcar Carles Puigdemont.

Una llista multipartit

La major part dels noms ja eren coneguts després que Unió fes públic els seus aspirants, i també es va anunciar el pacte amb Avancem, una escissió del PSC. Unió tindrà dues dones entre els primers set llocs de la llista: l'actual regidora Isabel Muradàs i la incorporació de la metgessa i exdiputada Eva Palau. Pel pacte amb Avancem la regidora Glòria Plana -que va ser primera secretària del PSC- ocuparà el número 6 de CiU.

Una de les incorporacions més importants, com ja va anunciar Diari de Girona, és la de Cristóbal Rodríguez, director de l'Escola de Vila-roja i excandidat d'ICV- EUiA. Puigdemont va considerar que "seria un luxe que no ens podem permetre que la ciutat prescindís de la seva experiència" i va advertir que "és un home lleial a la ciutat i al barri". "És una incorporació important, valoro molt el seu compromís amb les polítiques socials i l'educació i és una manera clara de dir que volem d'avançar".