Les instal·lacions del club de tir olímpic de Girona, situades al polígon de Domeny, van viure ahir al matí una jornada moguda. La policia municipal i diferents representants de l'Ajuntament van procedir a obrir l'equipament després que dies abans s'hagués decretat l'obertura, un cop obtingut el permís judicial, per mitjà d'un decret d'alcaldia, ja que l'edifici està en un solar municipal. A les portes del club hi havia les dues parts enfrontades que van dirigir-se paraules pujades de to i i van proferir alguns crits.

Per una banda l'empresa gestora, Vilobí Service, considerava que l'actuació no es podia fer, i per l'altra la junta directiva.

Posteriorment, el representant de l'empresa gestora, Ildefonso Fernández, va mostrar-se molt afectat perquè segons va explicar, ha invertit molts diners i considera que en tres anys li han concedit la possessió, i va preferir no fer declaracions fins que es resolguin tots els procesos judicials que hi ha en curs.

En canvi, el president de la junta directiva, Tomàs Ortega, va expressar la seva satisfacció per l'actuació de la policia municipal i l'Ajuntament. "Ja era hora. Estem molt agraïts!", va assenyalar. Tomàs Ortega va afirmar que "ha passat el que havia de passar perquè les instal·lacions són en terrenys municipals".

Malgrat que les instal·lacions es van reobrir ahir, encara no es podrà entrar practicar fins d'aquí a uns dies. E l president de la junta directiva va explicar que l'equipament ha estat tancat bastant de temps i s'haurà de netejar, comprar material nou i obtenir els permisos necessaris en matèria de seguretat, per exemple de la Guàrdia Civil. L'objectiu d'Ortega és poder obrir la part del tir amb aire comprimit aquest cap de setmana o a principis de la de la setmana vinent. Pel que fa a les armes de foc caldrà esperar més dies tot i que s'intentarà que sigui com més aviat millor.

El club de tir olímpic ha estat més d'un any tancat arran d'un conflicte econòmic entre la junta del club i l'empresa que gestionava les instal·lacions. Des de llavors, s'han succeït les acusacions mútues, les denúncies al jutjat i mentre les instal·lacions han estat tancades ni els socis del club de tir ni els cossos de seguretat han puguin realitzar les seves pràctiques.