05 de juny de 2015
05.06.2015
40 Años
40 Años

Controlat l'incendi a Sant Andreu Salou

Cinc dotacions continuen remullant la zona, que ha cremat una vintena d'hectàrees sobretot agrícoles

05.06.2015 | 21:34
Els Bombers han treballat en l´extinció de l´incendi de Sant Andreu Salou

Cinc dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat continuen remullant aquest divendres al vespre la zona de l'incendi de Sant Andreu Salou (Gironès). El foc s'ha produït poc després de les quatre de la tarda en un camp proper a la granja Can Gelats. Les flames han cremat la menjadora d'animals de l'exterior de la granja i una vintena d'hectàrees sobretot de camp agrícola.

Fonts properes han apuntat que el foc s'hauria iniciat de manera accidental a causa d'unes guspires d'una màquina recol·lectora que treballava als camps. El foc ha afectat sobretot els camps d'ordi a tocar de la granja i els bombers han centrat els esforços en evitar que el foc arribés a cap casa propera i a una zona boscosa que es troba a darrera de la granja.

El vent que aquesta tarda bufa a la zona ha ajudat a la propagació ràpida del foc. Això sumat al fet que l'ordi està ja sec i alt i també ajuda a què el foc s'estengui amb rapidesa. El cap dels Bombers de Girona, Enric Cano, ha destacat que ha estat molt important la col·laboració dels veïns i pagesos de la zona que, ràpidament, han agafat maquinària -com tractors o camions cisterna- per ajudar a apagar el foc.Fins al lloc s'hi ha desplaçat vuit dotacions terrestres i tres mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat, però aquest vespre cap a tres quarts de vuit només hi queden cinc dotacions fent tasques de remull.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook