El candidat de CiU a Salt i alcalde en funcions, Jaume Torramadé, considera que el seu programa "té un grau de coincidència molt gran amb ERC i PSC": més alt, indica, que potser alguns d'aquells amb qui estan intentant tancar un pacte d'esquerres (IpS-CUP i Canviem Salt). Torramadé defensa que el pacte que van oferir a ERC -fer un acord de govern estable i partir-se l'alcaldia dos anys cadascun- no volia ser "un intercanvi de cromos", sinó donar resposta al que la ciutadania havia demanat a les urnes: "Nosaltres hem baixat de vots però seguim essent la llista més votada, ERC ha pujat espectacularment i ha passat a ser segona força. Entenem que el més just seria fer un pacte junts, tenint en compte que els nostres programes són compatibles", assenyala. Torramadé indica que des de CiU es podrien intentar altres fórmules, però que "són més difícils".

Torramadé explica que CiU, com a llista més votada, ha parlat amb la resta de partits, tant per conèixer l'ambient que es respira com per saber quina és la dinàmica de cadascun. Pel que fa a la possibilitat que ERC, IpS, Canviem Salt i PSC s'acabin posant d'acord per tancar un pacte d'esquerres, Torramadé diu que es tracta d'una opció perfectament legal, "no ho discuteixo", tot i que, remarca, deixaria fora la llista més votada. Respecte a aquest fet, recorda que l'any 2007 ERC va fer servir aquest argument per pactar amb el PSC i no amb CiU. "Ho entenc, és un criteri... sempre que es mantingui", assenyala. Segons recorda, aquest criteri és el que s'ha fet servir a Salt des de 1983.

Pel que fa a si seria un pacte d'esquerres o un pacte "antiCiU", admet que "un pacte que no inclou la força més votada és sempre un pacte contra alguna cosa". Tot i això, reitera que és una opció perfectament legal i viable.

Sense pensar a retirar-se

Torramadé també assegura que en cap moment ha pensat retirar-se. Ni per facilitar un pacte sense ell -cosa que, assegura, ningú ha plantejat en cap moment- ni si s'ha de quedar a l'oposició. "No hi ha cap motiu, si he estat la llista més votada. Jo ja he estat a l'oposició, després alcalde, després altre cop a l'oposició i ara he tornat a ser alcalde. Jo no abandono els llocs on m'he presentat, i faré el que sigui per poder ajudar el meu municipi", assegura.