El Consell Escolar Municipal de Girona ha aprovat la recomanació dels dies de llliure disposició per al curs 2015-16 per a tots els centres educatius públics i privats. En concret les dates que es proposen són 30 d'octubre de 2015, 7 de desembre de 2015, 8 de gener de 2016, 5 de febrer de 2016 i 13 de maig de 2016. El Consell escolar demana també, com ja ha reiterat en altres cursos, que no siguin els consells escolars de centre que hagin de fer una proposta del seu horari i de la jornada intensiva, a resoldre per la direcció dels Serveis Territorials d'Ensenyament corresponents, i que sigui el Departament qui especifiqui l'horari escolar que s'ha d'aplicar.

En aquest sentit, el Consell Municipal que recomana que "s'apliqui el criteri prioritari que l'acabament de la jornada escolar sigui la mateixa a tots els centres d'educació infantil i primària, públics i concertats de la ciutat.

Tot aquest seguit de recomanacions i demandes es traslladaran a tots els centres educatius de la ciutat, al Consell Escolar de Catalunya, a les associacions de municipis catalanes, als Serveis Territorials d'Ensenyament i a l'Ajuntament.