Els Reis s'involucren en un Fòrum Impulsa que assessora joves emprenedors CAT-FÒRUM IMPULSA (Previsió)

Els Reis s'involucren en un Fòrum Impulsa que assessora joves emprenedors CAT-FÒRUM IMPULSA (Previsió)

Girona, 26 juny (EFE).- Els Reis d'Espanya han abonat avui amb la seva presència la sisena edició del Fòrum Impulsa, l'esdeveniment que organitza la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) per fomentar l'esperit emprenedor entre la joventut.

El reis Felip i Letícia s'han involucrat plenament en la cita amb l'assistència de tots dos, uns cops per separat i altres conjuntament, a les diferents ponències que han tingut lloc al Palau de Congressos de la capital gironina.

Més de vuit-centes persones han participat en el Fòrum Impulsa, que ha buscat estrènyer aquest any els contactes entre líders i experts, que posen a disposició dels joves la seva experiència en diferents camps, i aquests últims.

Una de les ponències que més interès ha despertat entre els assistents ha estat l'oferta pels publicistes Risto Mejide i Toni Segarra, que han reivindicat la cultura general i la visió a llarg termini davant altres valors com l'espectacle.

En una altra de les taules, diferents experts del sector empresarial han aconsellat joves emprenedors que apostin pel micromecenatge com a font de finançament.

El director de Recursos Humans del Grup Iberdrola, Ramon Castresana, ha participat en una altra de les activitats programades i ha explicat que les companyies ja no es fixen en els millors expedients acadèmics, sinó en aquells candidats que tenen "més valors intangibles per oferir" com és la participació en activitats de voluntariat.

La ciència ha tingut com a exponent destacat el físic teòric Rolf Tarrach, que ha explicat que la majoria d'estadístiques que arriben al públic no tenen valor per incloure errors bàsics de procediment.

El Rei ha repetit en aquesta edició del Fòrum Impulsa la fórmula que havia adoptat altres anys de desprendre's de la corbata i assistir aleatòriament a diverses sessions per escoltar els joves assistents a l'esdeveniment, tant en les ponències com als passadissos.

El rei Felip ha passat tot el matí a les diferents conferències, igual que la reina Letícia, fotografiant-se amb participants i ponents com és el cas de Risto Mejide, que ha publicat avui al seu perfil de la xarxa social Twitter un autoretrat amb tots dos, denominat en l'argot d'internet 'selfie'.

La presència dels Reis a Girona va arrencar ahir amb el lliurament dels Premis de la FPdGi, una cerimònia que va inaugurar l'activista Graça Machel, vídua del líder sud-africà Nelson Mandela.

Machel va aprofitar la seva assistència al Palau de Congressos de la capital gironina per reclamar una presència més gran de dones en posicions de poder.

De la seva banda, el Rei ha subratllat, en presència del president de la Generalitat, Artur Mas, la necessitat que els "ciutadans de Catalunya i de tot Espanya" avancin junts, amb "serenitat i determinació" i "malgrat les dificultats" pel camí de la "unitat" i l'"objectiu comú" de construir una societat millor.

En aquesta edició, els guardonats amb els Premis de la FPdGi han estat l'arquitecta Olga Felip, en la categoria d'Arts i Lletres; Bernat Ollé, en la d'Empresa; el químic Samuel Sánchez Ordóñez, en la d'Investigació Científica; i el de Gijón Héctor Colunga, en l'apartat Social, així com la Fundació Secretariat Gitano.