Últim dia de rodatge de la sèrie Joc de trons a Girona. La productora HBO, va arribar a la ciutat el 24 d'agost i després de diversos dies de preparatius va començar el rodatge en una quinzena d'espais públics. Han estat catorze dies d'intensos rodatges, on alguns extres han requerit assistència mèdica pel cansament i per deshidratació, que van culminar ahir amb una escena a la plaça dels Apòstols i en un carrer darrere de la Catedral. El protagonista ahir era Roger Ashton-Griffiths, que interpreta Mace Tyrell.

Cap batalla, només tensió

Al rodatge hi van prendre part una quarantena d'extres. La meitat eren soldats de la casa Tyrell i l'altra meitat eren ciutadans de Desembarcament del Rei. Cap dels tres dies s'ha rodat cap batalla. Només moments de tensió i l'escena de la Catedral correspon al capítol sis de la sisena temporada.

Si en els dies precedents s'havien filmat accions a la mateixa capital de la sèrie, Desembarcament del Rei i de l'arribada del soldats a aquesta, la jornada d'ahir representava la marxa dels guerrers d'Alt Jardí en direcció precisament a la capital. Es van repetir multitud de cops moviments similars.

Natalie Dormer s'enfada

D'altra banda, aquests dies hi ha hagut algun moment de tensió real. L'actriu Natalie Dormer (Margaery Tyrell) va mostrar el seu enuig de manera ostenisble amb gent de la productora perquè l'havien citat al rodatge i pràcticament no hi feia res.

Ara la gravació seguirà amb el rodatge a Canet de Mar i posteriorment per altres ciutats i paratges de l'Estat com Almeria, les Bardenas Reales de Navarra i Peníscola.