18 de setembre de 2015
18.09.2015

«Joc de trons» s'enamora de Girona

Els actors marxen explicant els encants de la gastronomia, la ciutat i els seus ciutadans

18.09.2015 | 18:13
«Joc de trons» s'enamora de Girona

Els actors protagonistes de la sèrie han marxat de la ciutat molt contents de la seva estada a Girona. I ho han fet saber a les xarxes socials on tenen milions de seguidors. També els productors estan molt satisfets perquè han trobat uns carrers molt accessibles que els ha facilitat la feina logística. Són un seguit d'indicis que fan pensar que aquest podria no ser l'únic any wn què la sèrie es rodés a la capital gironina.

Abans d'agafar un avió per marxar cap a Copenhaguen, Nicolaj Coster- Waldau (l'actor que a Joc de trons interpreta el mata-reis Jaime Lannister) escrivia a Twitter «Adéu Girona. Gràcies a tothom per fer-nos sentir com a casa. Gran gent, grans extres i gran menjar. #girona #got #catalunya». Fa uns dies també mostrava la seva satisfacció per «tornar a ser Catalunya».No és l'únic. Roger Ashton-Griffiths (a la sèrie Mace Tyrell) també s'acomiadava de la ciutat amb un escrit semblant: Adéu Girona. Un lloc encantador... la gent i el menjar! Gràcies per cuidar-nos tan bé!». En un tuit anterior havia penjat una foto d'una matrícula d'un cotxe amb un adhesiu «CAT» i preguntava: «A on d'Europa?». Un fan de seguida li responia: «Catalunya?». I ell replicava «Sí, a Girona! Un lloc absolutament encantador!».


Maisie Williams (a la sèrie és Arya Stark) és una de les que ha rodat més a Girona. En dos dies de festa va aprofitar per anar a platges de la Costa Brava, com va ensenyar a les xarxes socials.

El jove Dean-Charles Chapman (a la sèrie Tommen Baratheon) va penjar fotos jugant a golf, molt probablement al PGA de Caldes. També ha difòs fotos de les cases de l'Onyar.

Els actors s'han pogut moure per la ciutat amb tota tranquil·litat. Molta més del que podrien haver imaginat. Feien vida normal. Menjaven en restaurants de la plaça Independència, anaven de copes a locals de la Gran Via o de la Rambla, compraven a les botigues del carrer Santa Clara... Han pogut caminar amb normalitat, només aturats de tant en tant per alguns fans però pràcticament mai sentint-se estressats. Així ho van comentar ja els primers dies als seus cercles íntims.

Nicolaj Coster- Waldau que fa unes setmanes va estar-se uns dies a Cornellà del Terri, va ser un dels comensals al millor restaurant del món, El Celler de Can Roca, dimarts amb altres actors i els creadors de la sèrie (David Benioff i D. B. Weiss). Un gelat creat pel reboster Jordi Roca està inspirat per la seva mà amputada a la sèrie. Benioff i Weiss, que també eren al sopar, l'havien anat a tastar a la seva botiga Rocambolesc. La relació amb els Roca s'ha consolidat en pocs dies. Anna Payet i Alejandra Rivas han fet d'extra a la sèrie. També el fill de Payet i Joan Roca, Marc Roca.

Satisfacció de la productora

L'agraïment no és només de la banda dels actors. Els productors també estan molts satisfets amb l'estada. La logística ha funcionat molt bé. Un fet que pot provocar la tornada a la ciutat l'any vinent. No seria el primer cop que repeteixen. Per exemple a Dubrovnik (Croàcia) hi han rodat diverses temporades. Enguany ho han canviat per Girona. I han destacat que s'han trobat amb carrers molt més accessibles i amples i amb més rampes en lloc d'esglaons que facilitaven molt el pas de les furgonetes i dels carretons dels materials pesants dels decorats.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook