Els Mossos d'Esquadra han detingut dos lladres de bicicletes a Girona en dos dies, el 17 i 18 de gener. Es tracta de dos nois de 21 i 18 anys, veïns de Salt i Girona, com a presumptes autors d'un delicte de furt cadascun. La matinada del 17 de gener, una patrulla que feia tasques de seguretat ciutadana per Salt va veure un noi que anava amb bicicleta a gran velocitat. Els agents van reconèixer la bicicleta, que constava com a sostreta des del 18 de desembre de l'any passat valorada en 445 euros. Els agents el van aturar i després de comprovar que el número de bastidor coincidia van demanar-li al noi que acredités que era seva. El detingut, que tenia antecedents, no va poder aportar cap factura ni comprovant i el 17 de gener va passar a disposició del jutge que va ordenar la seva lliberta amb càrrecs. L'endemà mateix, el 18 de gener, una patrulla de paisà també va seguir un jove que mostrava una actitud sospitosa i el va enxampar mentre intentava robar una bici al pàrquing de bicicletes de l'antiga estació de tren de Girona situada entre el parc Central i la carretera de Santa Eugènia. El jutge també va ordenar la seva llibertat amb càrrecs.

Els Mossos d'Esquadra van enxampar el primer lladre el 17 de gener passat a la matinada. Una patrulla que feia tasques de seguretat ciutadana a Salt (Gironès) va veure un noi que circulava amb bicicleta a gran velocitat. Els agents van identificar la bicicleta, que hauria estat sostreta el 18 de desembre del 2015 a Girona, i que estava valorada en 445 euros. És per això que van aturar-lo i van comprovar que el número de bastidor era el mateix que la que constava com a sostreta. L'home, que tenia antecedents, no va poder mostrar cap factura ni comprovant que acredités ser de la seva propietat i els agents el van detenir. Es tracta d'un noi de 21 anys, nacionalitat marroquina i veí de Salt. Va passar el mateix dia a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que va ordenar la seva llibertat amb càrrecs.

Enxampat un altre lladre 'in fraganti'

L'endemà mateix, el 18 de gener, una patrulla de mossos de paisà va veure un home que anava a peu per la carretera de Santa Eugènia i que vigilava constantment el seu voltant. Davant aquesta actitud sospitosa, els agents van decidir seguir-lo a peu. El noi es va dirigir al pàrquing de bicicletes de l'antiga estació de tren de Girona situada entre el parc Central i la carretera de Santa Eugènia. Seguidament, van observar com manipulava una bicicleta estacionada i lligada amb cadenat.

Els agents van veure que l'home s'amagava quan sentia que passaven vehicles o alguna persona pel carrer i després continuava manipulant la bicicleta, exercint pressió sobre el cadenat per aconseguir trencar-lo. Després, va llançar el cadenat a una paperera juntament amb el seient d'una altra bicicleta. Immediatament els agents el van identificar i detenir per un delicte de furt. El detingut, un noi de 18 anys, nacionalitat marroquina i veí de Girona, no tenia antecedents ç. El 18 de gener va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que va ordenar seva llibertat amb càrrecs.